Toplum çürüyor!..

Eskiden doğru haber için baktığımız, ancak yayınlarının iyice sığlaştığı son dönemlerde hiçbir programını izlemediğim ve benden kesilen fonları sağa sola savuran TRT 1 ekranlarında yayınlanan 'Bir Fikrin mi Var?' adlı yarışmada, televizyon tarihine geçecek bir olay yaşandı. Yarışmada 'organik hoşaf' finale kaldı!..

Milli Takımlar Direktörü Fatih Terim, önce Arda'yı kovdurdu; çünkü Arda ona ve hempalarına birlikte oldukları uçakta 'dümdüz' gitmişti. Ardından Arda'nın 'inayete ermek için' Umre'ye gittiği söylendi. Toplum yedi bunu, afiyetolsun!.. Sonra da sevgilisiyle tatil fotoğrafları yayınlandı, şimdi milli takıma dönecekmiş!..

Terim de ondan geride kalır mı, kalamazdı zaten… Magandalık yapmaya kalktı; fakat dayak yedi…

'Madara olan imparator bizi de madara eder!..' düşüncesiyle kendisi gibi niteliksel düşkün, fakat yüksek makamları işgal eden zevat tarafından 'danışıklı' ve 'yüksek iaşeli' olarak milli takımdan ayrıldı… 'Ayrıldım' demedi, 'benim ayrılmamı istediler ' dedi. İki ifade arasındaki fark 3,5 milyon Avro…

Dudaklarını yalaya yalaya, millî takım bir gol attığında onu 'şehitlere' ithaf eden Terim, hak etmeden aldığı şehitlerin, yetimlerin parasını iç etmekten utanmadı!..

Belki de siyasete soyunur, ileride spor bakanı da olur; olur mu olur!..

Kurumlar yozlaşıyor!..

Toplum lümpenleşiyor…

Lümpenler, ağırlaşan sorunların altından kalkmak için, sığınak olarak uyuşturucu, fuhuş, kumar gibi avantaları öne çıkarmakta ve topluma sunmaktadır… Çete ya da mafya biçiminde örgütlenen, başlıca amacı yeraltı ekonomisini yaygınlaştırmak olan lümpenleri ilgilendiren sadece kendi çıkarıdır. Çıkarları için halka karşı suç işlemekten de çekinmezler. Dahası, belirli bir menfaat karşılığında hiç düşünmeden 'kendilerini bile satarlar!..'

Bunların hiçbiri halkın dostu değildir.

Toplumun yaşadığı pek çok sorunun çözümü, bu asalak sürüsünün bertaraf edilmesiyle mümkündür!..