Geçtiğimiz haftada ortaya çıkan bir zararlı yazılım kendisini bulaştırdığı kullanıcıların facebook messenger hesapları üzerinden ilgili kullanıcının arkadaş listesindeki kullanıcılara zararlı içerik barındıran linkler yollamakta.

Yollanan link incelendiğinde linkin yollandığı kullanıcının bir fotoğrafının mozaiklenmiş olduğunu ve video gibi gösterildiği tespit edildi. Eğer kullanıcı bu resime tıklarsa kendisine reklam gösteren bir yazılımı tarayıcısına yüklüyor ve YouTube görünümüne sahip zararlı bir siteye yönlendiriliyor.

Yönlendirilen sahte YouTube sitesi yüklendiğinde kullanıcıya bir hata mesajı çıkıyor ve hatanın giderilmesi için bir eklentinin kurulması isteniyor. Yollanan eklenti kurulduğunda saldırgan zararlı yazılımı size de bulaştırmış oluyor ve sürekli reklam görüntülemeye başlıyorsunuz. Aynı zamanda facebook hesabınız da saldırganların eline geçebilmekte. Saldırganların reklam gösteren yazılımları bu şekilde zararlılar yoluyla yaymasının sebebi ise reklam tıklamalarından para kazanmak.

Facebook messenger üzerinden yayılan bu zararlının kaç kişiye bulaştığı bilinmiyor fakat ayda 1.2 milyar kişi tarafından kullanılan bir yerde pek çok kişiye bulaştığını ve sizin de karşınıza mesaj olarak gelebileceğini göz önünde bulundurarak arkadaşlarınızdan gelen mesajlara dikkat etmenizde fayda var.