Türkiye dahil, İslam coğrafyasını bekleyen en büyük tehlikelerden birisi de Sünniler arası dini çatışmalardır.

Batı dünyasının kurguladığı bu din oyununu, Müslümanların pek sevdikleri görülmektedir.

Afganistan, İran, Suudi Arabistan, Libya, Mısır, Katar ve Türkiye. Şimdilik örneklerden birkaçı…

Türkiye'de din üzerinden yapmaya çalıştıkları operasyon sonuçsuz kalınca diğer iç dinamik diyebileceğimiz cemaatleri devreye sokmuşlardır.

Bir taraftan cemaatler kötülenirken, diğer taraftan da bu cemaatlerin üzerinde yürüdüğü raylar sökülmeye çalışılmaktadır.

Hatta iş o dereceye taşınmaktadır ki, insanlar(cemaat mensupları), 'uyduruk din mensubu' olmakla aşağılanmaktadır.

Koca koca akademisyen unvanlı bu şahısların beyanları ulusal TV'lerde yer bulabilmekte, cemaatlere ve mezheplere yönelik nefret kültürü yaygınlaştırılmaktadır.

Bunun sonucunda da camide konuşma yapan Diyanet vaizine müdahale edilmekte ya da Diyanet'in gönderdiği hutbeyi okuyan imama karşı eylem yapılmaktadır.

Bunun bir adım sonrası cami içinde fiili eylemdir. Bir vaizi kürsüden, bir imamı minberden indirmektir. Aksinin yani indirmeyeceklerine dair bir garantimiz yoktur.

Geleneksel din anlayışına ve hurafelere karşı mücadele ettiklerini söyleyenler aslında Müslümanlar arasında var olan değerleri yok ettiklerinin farkında değillerdir.

Benimsemedikleri anlayışları muhalefet parti temsilcileri gibi eleştirerek, Müslümanlar arasında kin ve nefret tohumlarını ekmektedirler.

Geçmişi inşa etmiş ilim ve tasavvuf büyüğü ne kadar mimar varsa hepsini yok saymakla kalmıyor, aynı zamanda hakaret ediyorlar. Bu üslup ne ilmi ne İslami ve ne de insanidir.

İslam adına yaygınlaştırılmaya çalışılan bu nefret, iftira ve yalan kültürüne dur diyecek bir merci arıyoruz. Önümüzde duran, giderek büyüyen ve yaklaşan bu büyük tehlikeyi devletin ilgili örgütleri şimdiden önleme tedbirleri almalıdır.

İslam coğrafyasını ve Türkiye'yi bekleyen en büyük tehlike sözünü ettiğimiz Sünni Müslümanlara karşı sinsice örgütlendirilen İslami akımlardır. Bu akımların hedeflerinden biri de mevcut AK PARTİ iktidarıdır. Acilen tedbir alınması temennisiyle selam ve sevgiler…