CHP Samsun İl Başkanı Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurumlarda tarikat referanslı atamaların yapılıp yapılmadığını Sağlık Bakanı'ndan sorarak diyor ki; 'Tarikat ve cemaatler, sivil toplum örgütlenmesinin önündeki en büyük engel olduğu kadar, din silahıyla hareket ettiği için tahrip gücü de oldukça yüksektir. Devlet kurumlarını tarikat ve cemaatlere teslim etmek, ileride telafisi güç başka sonuçların doğmasına sebep olur. Devlet, tarikatlara teslim edilemez. (Haber Gazetesi,5.09.2017)'.

Bir Diyanet mensubu da Sosyal Medya hesabından cemaatlerin 'tevhidi ikinci plana ' ittiklerinden söz ediyor.

Tevhidi ikinci plana itmek demek onu ' olmazsa olmazlardan çıkarmak 'anlamına gelmektedir ki tevhid için bunu düşünmek mümkün değildir.

Türkiye'de FETÖ ile hükümet arasında iktidar savaşının kıvılcımları görüldüğünde , ' cemaat- iktidar' ilişkilerini tahlil ettiğimiz bir yazımızın sonunda , 'devlet, bir cemaate teslim edilemeyecek kadar büyük ve kutsaldır' yazmıştık.

Cemaatler Anadolu'yu vatanlaştıran ve Müslüman milletimizin varlığını bir bütün olarak sürdürmesine dayanak teşkil eden en önemli varlıklarımızdan olmuşlardır.

İster CHP İl Başkanı, ister Diyanet mensubu arkadaşımız olsun, herkes biraz tarih okumalıdır.

Bunların tarihi misyonlarını kavrayamayanlar bu devleti ve cemaati yönetmeye talip olmamalıdır.

Tarihimizin her döneminde azınlık dini nitelikli organizasyonlar ayaklanmışlar fakat, devlet bastırmıştır. Her zaman kahır çoğunluk devletten yana olmuşlardır.

Unutmayalım ki gerek Selçukluların ve gerekse Osmanlıların varisleri olarak bugünkü devletimizin kuruluşunu da cemaatlere borçluyuz.

Bu durumu Mustafa Kemal Atatürk de bizzat ifade etmişlerdir.

Buna rağmen ihanet eden de olmuştur ve bundan sonra da her zaman olma ihtimali vardır.

Bu konuda toptancılık yapmak tarihin ve Türkiye'nin gerçeklerini gözardı etmektir ki, ne politikacıya ve ne de Diyanet mensubuna asla yakışmaz. Toptancılık, beraberinde zulüm ve haksızlık getirir.

Devlet yönetiminde esas olan adalet ve ehliyettir. Hatta İslam alimleri, ' EHLİYET/ LİYAKAT İMANDAN ÖNCE GELİR' demişlerdir.

Birinin günahını herkese yüklememek de adaletten gelir. Selam ve dua ile…