Türk futbolu nereye koşuyor...
Son yıllarda TFF'nin aldığı her karar, akıl mantık dışı ve açıkçası rezalet.
Artık ülkemizde bir Türk olarak ne futbolu oynayan mutlu ne de oynanan futbolu seyredenler mutlu. Cebinde parası olmayan bir garibanın bile tek eğlencesiydi futbol.
Peki değişen ne olmuş bir bakalım mı?
Koltuksuz tribünler vardı omuz omuza verdiğimiz. Sabahın erken saatlerinde açılmasını heyecanla beklediğimiz stadyum kapıları vardı. Simitlerimizi paylaştığımız dostlarımız, omuzlarımızda minik yürekleri çarpan çocuklarımız vardı. O zamanlar Passolig yoktu belki ama passo adamlık, passo insanlık vardı. Bu gün gelinen nokta, toplumsal yapıdan kaynaklı değil, iş bilmeyen idarecilerin aldığı, aksine toplumu şiddete iten alınmış kararlardan kaynaklıdır.

Gidemediğimiz maçları evimizde, ülkemizin resmi kanalı olan TRT'den hatta siyah beyaz televizyonlarda, heyecanla ailece izleyebildiğimiz günler vardı. Eskiden bizim için milli maçların da bir heyecanı ve önemi vardı. Bir maça seçilmiş dört isim gönderdiğimiz günler vardı.
Vardı da vardı işte...

Değil şehrimizden Anadolu'dan oyuncu görmek mucize oldu milli takım için. Ya Avrupalı olacak ya da sonradan Türk vatandaşlığına geçen çakma Türk olacak. Sorsan hiçbirisi İstiklal Marşı'nı bilmez. Bunlar yetmez gibi memlekette hoca kalmadı onu da dışarıdan ithal ettik.

Süper Lig'de yerli oyuncu izlemek mucize oldu. Orada forma şansı bulamayanlar TFF 1. Ligi'ne bedava koşarken; bizim gibilerde seviniyor şunu aldık bunu aldık diye...

Gelelim asıl rezalete...
Arkadaş birileri dur desin şu passolig rezaletine. Kulüpler Birliği filan ne iş yapar. Taraftarınız yoksa kulüpleriniz de yok bunu unutmayın. Getirilen passolig rezaleti sayesinde, iç sahada bir maraton seyircisinin üst üste iki maç izleme şansı yok. Geçen sezonlarda yazmıştım, bu şartlarda kimse kombine almayacak diye. Gidemeyeceği maça vatandaş neden peşin para versin.

Passolig uygulamasını getiren zihniyet, tamamen rant amaçlı getirdi. Bıraksınlar can güvenliği bahanesini filan. Süper Lig ve TFF 1 Ligi'nde tribündeki 3- 5 bin passoligli taraftar bu ülkenin vatandaşı da peki Kırmızı Grup, Beyaz Grup, 3. Lig maçlarını passoligsiz izleyen 20 bin taraftarın can güvenliğini neden düşünmüyorlar. Ülkemizde futbol oyunundan seyrine kadar passo rezalet görüldüğü gibi.

Bir iki kelamda transferlerimiz için yazmak istiyorum. Geçen sezonda bu takımın asıl sorunu neydi gol atamamaktı. Bu sezon şu ana kadar yaklaşık 18 transfer yapıldı, görülüyor ki halen piyasada bir golcü forvet yok. Hadi alındı bir golcü diyelim bunun sakatlığı var, cezalı durumu var. Peki yeterli olacak mı? Offf of inanın düşünmek bile yoruyor insanı.
Neyse saygılar...