Elbette hukuka saygımız var. Hukuk, olmazsa olmazımız. Şehit isminden rahatsızlık duyan bu rahatsızlığa imza atan kim olursa olsun ondan şehit yakını kimliğimle müthiş rahatsızlık duyuyorum. Şehitlerimizle birlikte dışlanmışlık hissine kapılıyorum. Bir okuldan veya başka bir yerden bir şehidimizin isminin kaldırmasına gönlüm razı gelmiyor. Bir şehidimizin isminin bir okulda veya başka bir yerde yaşatılmasından büyük bir gurur duyuyorum. Şehitlerimizin isimlerini yaşatmak için yarışanlara da dua ediyoruz. Şehitlerimiz, bizim her şeyimizdir. Şehit kimdir diyorsanız; açık ve net ifade ediyorum şehit vatandır, şehit bayraktır, şehit namustur, şehit hepimizin ortak değeridir. Bunları bilmeyen, bunları tanımayan şehitlerimizin kemiklerini sızlatıyor. Hiçbir şekilde hiçbir yerden şehit isminin kaldırılması içimize sinmiyor. Bu tür girişimleri esefle karşılıyor ve lanetliyoruz.
Kırıkkale, nüfusuna göre en çok şehit verdiğimiz illerin başında gelmektedir. Kırıkkale'nin her köşesinde kahraman şehitlerimizin ayak izi vardır. Şehit acısını en çok yaşayan il konumunda olan Kırıkkale'de geçtiğimiz günlerde polis şehidimiz Nebi Gündoğan ismi verildiği okuldan kaldırıldı. Kırıkkale Anadolu Lisesi'nin, 16 Aralık 2016 tarihinden beri kullanılan ismi olan 'Şehit Nebi Gündoğan Anadolu Lisesi', bir avukatın isteğiyle değiştirildi. Şehit isminden rahatsız olan bir avukatın Kırıkkale İdare Mahkemesi'nde dava açarak şehit ismini kaldırması açık ve net bir şekilde canımızı acıttı. Kırıkkale İdare Mahkemesi'nin 2017/186-E ve 017/564-K sayılı kararı ile Kırıkkale Şehit Nebi Gündoğan Anadolu Lisesi isminin Kırıkkale Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiş olması, içimize sinmiyor. Şehit ismini iptal ettiren avukat U.Y.U. ise tepkiler üzerine yanlış anlaşıldığını söylemeye çalışıyor olsa da herkes anlaması gerektiğini anlamıştır. Kimse şehit yakınlarının aklıyla alay etmesin kimse de şehit yakınlarını kullanmasın şehit isminin kaldırılması hepimizi rahatsız ediyor. Kesinlikle adalete güveniyoruz hukuk hepimizin içini rahatlatacak bir karara imza atacaktır. Toplumun, kamunun hassasiyetleri, şehit yakınlarının devlete ve millete olan güveni gözardı edilemez. Şehit isminden kimlerin rahatsızlık duyacağını az çok hepimiz biliyoruz. Şehit yakınlarının da şehit isminden rahatsızlık duyanlardan rahatsızlık duyması doğaldır. Şehit Polis Nebi Gündoğan ismi, rahatsızlık duyulacak bir isim değildir, Şehit Nebi Gündoğan ismi verildiği yerde sonsuza kadar yaşatılmalıdır. Çünkü hepimizin şehitlerimize borcumuz var. Şehit ismini iptal ettiren avukat da şunu bilmelidir ki, başta kendi çocuğu olmak üzere bütün çocuklarımız yaşasın, okullarında huzur içerisinde okusun diye Nebi Gündoğanlar şehit düşüyor.
Herkesin şehit isimlerine hassasiyet göstermesini ve sonsuza kadar bu isimlerin yaşatılması için çaba göstermesini bir şehit yakını olarak istiyorum. Üzerine basa basa tekrarlıyorum. Hiçbir yerden şehit isminin kaldırılması içimize sinmiyor. Bu tür girişimleri de şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Şehit ismini okul tabelasından kaldıranlar, kalbimizden de o ismi kaldırabilecekler mi? 8 Eylül 2015 tarihinde Iğdır´da PKK'lı hainlerin bombalı saldırı sonucunda şehit ettiği Polis Nebi Gündoğan ismi şimdi kalbimizde yaşıyor. Bundan da rahatsızlık duyanlar varsa, rahatsızlık duymaya devam etsinler. Biz şehitlerimize minnettarız…