Kudüs kaybedileli, nerede ise yüz yıl yani bir asır olmuştur.

Kudüs özü itibariyle bir İslam yurdudur.

Kudüs, İslamın nuru ve Hz. Ömer'in adaletiyle aydınlandıktan sonra, defalarca Hristiyanların ve en son da Yahudilerin zulmü altında inlemiş ve inlemektedir.

Haçlıların işgali sırasında dökülen Müslüman kanı, Kudüs sokaklarında atların ve insanların dizlerine ulaşan kan gölü haline gelmiştir.

Müslümanlar, yüz yıldan sonra yeniden bu eski kutsal yurtlarına sahip çıkma adına bu toprakları ziyaret etmeye başlamışlardır.

Gündeme almış oldukları bu kutsal belde için ilk adım Canik Belediye Başkanı ile bazı sivil toplum kuruluşları tarafından atılmış bulunmaktadır.

'SAMSUN'DAN KUDÜS'E YOLCULUK VAR' projesi kapsamında gerçekleştirilen dört günlük Kudüs ziyareti dönüşünde bir de ortak bildiri yayımlanmıştır.

Kudüs dönüşü bir değerlendirme yapan Canik Belediye Başkanı Sayın Genç önemli konulara dikkat çekerek şunları ifade etmiştir:

Kudüs'ün, İslamiyetin olduğu gibi Yahudiliğin, Hristiyanlığın da önemli dini merkezlerinden birisi olduğuna dikkat çekmiştir.

Ayrıca seyahati sırasında ' Kudüslü yöneticiler, üniversite, büyükelçilik, vali, işadamları, sivil toplum kuruluşları ile önemli görüşmelerde bulunduklarını' belirtirlerken, ' Kudüs'ün Müslümanlar ve Filistinliler için var olma sorunu olduğuna ve bu zulümler karşısında tüm İslam aleminin gerekli tepkiyi göstermeleri gerektiğini, aksi halde bu zulümlerin devam edebileceğine' dikkat çekmiştir.

Yayımlanmış ortak bildirinin analizini bir başka yazımızda değerlendirme umuduyla bugünlük şunları söylemek istiyoruz: İnanıyoruz ki Kudüs, bir İslam toprağı ve vatanıdır.

Olup- bitenlere karşı Batı dünyasının tutumu fevkalade üzücüdür. Bu topraklar Yahudiler ve Müslümanlar için olduğu kadar Hristiyanlar için de kutsaldır. Batı dünyasının bu kutsalına sahip çıkmaması, onun çürüklüğünü ve acziyetini ortaya koymaktadır. Müslümanların, ' YENİDEN KUDÜS' DEMELERİ ONLARI DA BELKİ KENDİNE GETİRECEKTİR.

Samsun'dan bu kutlu yürüyüşü başlatanlara sevgilerimi, saygılarımı ve minnettarlığımı arz ediyorum.

Selam ve sevgi ile…