Yaz tatilinin ardından 17 milyonun üzerinde öğrenci ve 1 milyon öğretmen, yeni eğitim-öğretim yılına 18 Eylül Pazartesi günü çalacak ilk ders ziliyle başlayacak. Yeni eğitim-öğretim maratonu, 8 Haziran 2018 Cuma günü sona erecek.

Yeni müfredatın ve hazırlanan ders kitaplarının içerikleriyle ilgili tartışmalar sürerken, kapatılan etüt merkezleri nedeniyle sınavlara hazırlanan çocukların durumundaki belirsizlik de veli ve öğrencileri kaygılandırıyor.

Sınavları kaldırmadan, dershaneleri ortadan kaldırmanın mümkün olamayacağını, bir biçimiyle 'yeraltı' dershaneciliğinin ve özel derslerin çoğalacağını pek çok kişi söylemesine rağmen alınan kararların yarattığı kargaşa ortada.

Dershaneleri kapatalım derken, devlet okulları dershaneye dönüşmüş durumda. Öğrenciler, yedi saat ders gördükten sonra, okullarda veya kurs merkezlerinde dört saat daha TEOG sınavlarına hazırlık kursları görecek. Bazı öğrenciler bir de bunun üzerine hafta sonları dershanelere gitmektedir…

Destekleme ve yetiştirme kursları, okullarda Milli Eğitim Bakanlığı'nca öğrenci ve mezunlar için ücretsiz açılacak. Destekleme ve yetiştirme kurslarının birinci dönem öğrenci başvuruları da, 18-24 Eylül 2017 tarihlerinde yapılacak.

Kimi okullar konuyu o kadar abartmış ki dershaneciliğe soyunup, sınavla seviye sınıfları oluşturarak paralı kurslar açmaya kadar işi vardırmış!..

Öte yandan ilkokullarda da takviye kursları düşünülüyormuş! Küçücük çocuklarımızı da bu cendereye sokmayalım ne olur. Bu daha büyük bir hata olur…

MEB'in açıkladığı sınav takvimine göre,TEOG1. dönem sınavları, 29-30 Kasım 2017'de gerçekleştirilecek. Sınavlarda"açık uçlu soru" dönemi başlatılacak. Öğrenciler, bazı derslerden 2'şer olmak üzere en fazla 6 ila 8 arasında açık uçlu soru cevaplayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEOG sınavlarının kaldırılması gerektiğini söyledi. İsabetli olur. Gelişme çağındaki çocuklarımıza yapılabilecek en büyük iyilik bu olur!..

Sorunlardan arınmış, sınavsız ve stressiz bir eğitim sistemi olsa keşke…

Umudumuz, geleceğimizçocuklarımıza, öğretmenlerimize ve velilerimize yeni eğitim-öğretim yılında sağlık ve başarılar diliyorum…

Alpaslan ÇEPNİ