Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi, bölgeyi kaosa sevk edecek referandum denemesi ile hem bölgeyi ve hem de kendisini rahatsız edecek bir adım atmış bulunmaktadır.

Türkiye'ye, Irak merkezi yönetimine ve İran'a rağmen, İsrail'in, AB'nin, İsrail'in ve Amerika'nın yardım ve teşvikleriyle Barzani'nin referandum teşebbüsü, onun genlerindeki devlet anlayışını ortaya koymaktadır.

Anlaşılan odur ki, Arap- İslam aleminin parçalanmışlığın ötesinde birbirine düşman haline getirilmesi, Türkiye'nin tecrit edilme çalışmaları ve iç politikadaki sarsıntıları, diğer İslam ülkelerinin dik duramayışları Barzani'ye ve destekçilerine cesaret vermiştir.

Amerika'nın, İngilizlerin, Rusya'nın ve İsrail'in Ortadoğu'daki çıkarlarını garanti altına almalarının en emin yolu, istedikleri gibi yönlendirebilecekleri bir devlete sahip olmalarından geçmektedir.

Dün, Ermenilerle yapamadıklarını bugün Kürtlerle yapmak istemektedirler.

Rusya da bu paylaşıma dahildir. Ancak Rusya, bu pastanın Amerika ve İngiltere'ye geçme ihtimali olduğu bir zamanda karşı olabilir.

Hani derler ya: 'Kedi, fareyi ev sahibinin yararı olduğu için değil, kendi hoşuna gittiği için yakalar.'

Rusya, yararımız olduğu için değil, çıkarı olduğu, yani pastadan pay alamayacağı için bizden yana görünebilir.

ALDANMAYALIM!

Amerika'nın ve diğerlerinin, ' REFERANDUM İSTEMEZÜK' demelerine kanmayalım.

Buna İran da dahildir.

Yüz binlerce Sünni katili bu İran'ın Amerika ve İsrail ile anlaşmayacağını kimse garanti edemez.

Nehirler yataklarında kaynaklarına doğru akmazlar. İran budur.

Dileriz ki, bu teşebbüs, Ortadoğu İslam coğrafyasında emperyalizmin taşeronluğunu üstlenen ikinci bir İsrail olmaz! Selam ve sevgi ile…