Balıkesirspor maçı öncesinde sezon başından bu yana yürümeyen, koşmayan, gol atamayan hatta pozisyon bulamayan bir Samsunspor vardı. Kaldı ki alınan tek üç puanda bile Manisaspor karşısında kötü futbolla galip gelmiştik.

Samsunspor çalkantılı günler geçiriyordu. Her ne kadar Erkurt başkan mali konuda kulübün yükünü azaltsa da sportif başarın olmayınca; ne bu durum göze çarpıyor ne de taraftarı tatmin ediyor. Taraftar sonuca bakar tabelaya bakar.

Hafta içerisinde istifa etti denilen Alpay Özalan, gitti denildiği akşam Nuri Asan Tesisleri'nde idmanda boy gösterince şaşırdık. Belli ki tesislerde ortalık toz duman. Öyle ya da böyle istifa etti gittiiiii.

Erkurt başkan hoca arayışlarını sürdürürken, Balıkesirspor maçına takımı Gençlik Geliştirme Sorumlusu Besim Durmuş Hoca hazırladı. İlk idmanda bile tesiste hava değişmiş yüzler gülüyordu. Teknik taktik bir yana psikolojik olarak Besim Hoca gerekeni aşılamış, futbolculara kendini kabul ettirmişti.

Balıkesirspor karşısında ilk on dakikada stresli olduğumuz belirgin olsa da sonrasında oyunun hakimi Samsunspor'du. Altı haftadır bulamadığımız pozisyonları bu maçta tam on bir kez yakaladık. Alpay Hocanın on birde şans vermediği Ahmet Burak bir ağabey olarak güven veriyordu. Peki Göksu için ne demeli, haftalardır söyledik, Alpay Hoca, Göksu'ya haksızlık ediyor diye.

Bu takımın sıkıntısı teknik ekip ve futbolcular arasındaki kopukluktan kaynaklıydı. Bu krizi aşan Besim Hocayı ve bütün futbolcu arkadaşları kutluyorum.

Kulüp, Alpay konusunda sitesinden bir açıklama yaptı. Samsunspor Kulübü her ne kadar iyimser bir açıklama yapsa da ben onlar kadar iyimser olmayacağım. Kendisiyle birlikte futbol oynamış Sergen Yalçın da aynı hafta Eskişehirspor'dan istifa etmiş ve hak etmediğim parayı almam deyip çekip gitmiş. Ya peki Alpay efendinin bu parasal konuda Samsunspor'a yaptığı çirkefliği bir bilseniz şaşar kalırsınız. Bize de sen git takım arkadaşından adamlık öğren demek düşer.

Evet galibiyet hayırlı olsun camiamıza. Haftalardır DURMUŞ saat gibi olan takımı Besim Hoca çalıştırdı ve milli maç arasına nefes alarak girdik. Milli maç arası iyi gelecek. Hoca konusu netlik kazanacak. Besim Hoca olur mu derseniz, bence görüşülen çok hocadan verimli olur ama biz Samsunspor sabreder miyiz? Bence hayır. Bu kararı yönetim verecek biz de bekleyip göreceğiz...