Rus hackerlar, NATO askerlerinin akıllı telefonlarını hackledi

Geçtiğimiz günlerde NATO, Rus hackerlarin hedefi oldu. Daha öncelerde çeşitli ülkelerdeki sunucuları hedef alan Rus hackerlar, görünüşe göre artık NATO gibi organizasyonları da hedef almaya başladı.

Yapılan incelemelerde Rusya'nın Baltık ve Polonya bölgelerindeki NATO askerlerinin kişisel akıllı telefonlarını hacklemek için çeşitli yöntemler kullandıkları belirtiliyor.

Hacklenen telefonlardan kişisel hesapları çalabilen, telefondaki rehberlere ulaşabilen, dinleme yapabilen ve telefonları bir izleme cihazına çeviren hackerların telefonları ele geçirmek için anten ve drone kullandıkları tespit edildi.

Tespit edilen bu hack olayı ile bir bağlantı kabul etmeyen Rus hükümetinin açıklamalarına rağmen yetkililer kullanılan yöntemlerin üst seviye olması sebebiyle olayların devlet destekli olduğunda hemfikir.

Yapılan hack olaylarının an itibariyle ciddi boyutlarda olmadığı belirtilse de hackerların amacına göre bu durum değişebilir.

Bu tarz olayların sıkça yaşanmaya başladığı günümüz siber dünyasında, askeriyenin akıllı telefon politikalarını ve riskleri gözden geçirmesi kritik önem taşıyor.