Samsunspor'un yeni teknik patronu Engin İpekoğlu.
Sezona Alpay Özalan'la başlandı. Altı maçta bir galibiyet iki beraberlik üç yenilgi alan Özalan, sadece beş puan toplayabildi. Kendisiyle yollar ayrıldıktan sonra yedinci hafta oynanacak olan Balıkesirspor maçına, Gençlik Geliştirme Sorumlusu Besim Durmuş'la hazırlanan takım, çalıştığı kısacık sürede adeta hayat buldu. Ankara'da oynanan karşılaşmayı 2-1 kazandı. Sezon başından beri toplamda bulamadığı pozisyonları, bu maçta buldu. Demek ki Alpay Özalan'ın varlığı karabasan gibi çökmüş futbolcular üzerine, aradaki kopukluğu bizler zaten haftalar öncesinde paylaşmıştık sizlerle.

Gelelim şimdiki sürece...
Teknik direktörlük arayışında birçok isimin geçtiği günlerde, spor adamlarından taraftarına kadar hepimiz gerek köşelerimizden gerekse sosyal paylaşım sayfalarımızdan fikirlerimizi paylaştık. Herkesin ayrı ayrı fikirleri vardı. Benim olsun dediğim belki sence yanlıştı. Ama adı geçen tüm hocaların değil sadece birisinin bu takımın başına gelme şansı vardı.

Yönetim Engin İpekoğlu'nda karar kıldı. Doğrudur yanlıştır bunu zaman belirler fakat asıl yanlış olan, halen ağır eleştiri yaparak şu gelsin bu gelsin demek. Bu tarz davranış ve paylaşımlar, yeni gelen hocanın kafasını bulandırdığı gibi sadece Samsunspor'a zarar verir. Benim tercihimde belki Engin Hoca değildi ama bugün Samsunspor'un başına getirildiyse, 'haydi hocam seninleyiz' diyerek, birlik beraberlik içinde bulunduğumuzu ve kendisine destek olduğumuzu göstermeliyiz.

Engin İpekoğlu'nun teknik kariyerine baktığımızda, ikinci ligde küme düşer denilen Fethiyespor'un başına gelmiş, ilk maçına Ziraat Türkiye Kupası maçıyla Fenerbahçe'ye karşı oynamış ve Fenerbahçe'yi eleyerek tur atlamış o sezonda Fethiyespor'u ligde tutmuştu. Kocelispor'u Süper Lig'e taşımış yine küme düşer denilen Adanaspor'u ligin on ikinci haftasında on yedincilikten almış, yirmi maçta on altı galibiyet üç beraberlik ve bir mağlubiyetle bitime üç hafta kala Süper Lig'e çıkmayı garantileyerek müthiş bir başarıya imza atmıştı.

Kendisi bu camiada başarılı olacağına inanıyor. Önümüzde, üst üste çok zorlu iki maçımız var. Birincisi Çaykur Rizespor deplasmanı. Onlar da Hikmet Karaman'la yollarını ayırarak, yeni jenerasyonlardan İbrahim Üzülmez'le anlaştı. Kan değişimi yapan her takım, bir sonraki maçında bunu sahaya olumlu olarak yansıtır. Kan değişimi yapmış iki takımın mücadelesi bence haftanın maçı olacak. Bu iki deplasmandan alınacak sonuçlar ne olursa olsun, lütfen sahip çıkalım.
Hoş geldin Engin İpekoğlu, umarız hem güler hem de bizlerin yüzünü güldürürsünüz.