ALTI Ekim 2017 Cuma günü Canik Kültür Merkezi'nde Canik Müftülüğü'ne bağlı Pınarbaşı Kur'an Kursu'nda yetişmiş 25 hafıze kızımızın hafızlık bitirme töreni vardı.

Mecazi anlamda Canik'te 25 Kur'an muhafızı yetişmiş ve yetiştirilmiştir. Esas koruyucu Allah'tır.

Allah mübarek eylesin.

CKM'nin salonu, Kur'an sevdalıları ile tıklım tıklım dolmuştur.

İstanbul'dan gelme zahmetine katlanıp Kur'an okuma ve dinleme şerefini salonu dolduranlarla paylaşan İlhan Tok Hocamızın okumasından ve Canik İlçe Müftüsü Sayın Dr.Mukadder Arif Yüksel Hocamızın 'hoş geldin' konuşmasından sonra İl Müftüsü Sayın Veysel Çakı Hocamız, öz eleştiri üzerinde kurguladığı konuşmasında hafızlık ve hafız olanların hafızlıklarını korumalarındaki önemine vurgu yapmıştır.

Sayın Çakı Bey Kur'an'ı öğretenlerin ve öğrenenlerin Kur'an ahlakı ile ahlaklanmalarının gereğine vurgu yaparak, aykırı hareket edenlerin davranış bozukluklarına dikkat çekmiştir.

Müftünün Kur'an kursu öğreticilerinin Kur'an ahlakına uymayan giyim- kuşam ve davranışlarını eleştirisi sırasında salonu tıklım tıklım dolduran yüzlerce kadın ve erkeğin saniyelerce alkışları halkın bu konudaki ciddi hoşnutsuzluğunu ifade ediyordu.

Gerçekten Kur'an-ı Kerim'i çocuklarımıza ve eşlerimize öğretenlerin Kur'an ahlakı konusunda da onlara örnek olmalarının gereğine inanıyoruz. Bu konuda sayın müftümüzün ifadesiyle ağır makyaj ve parfümlerle sokağa çıkmaları, Kur'an eğitimi ve Müslüman kadın kimliği örnekliği açısından meydana getirdikleri problem son derece önemlidir.

Bu konuda genelleme yapmıyoruz.

Söz, eylem ve davranışlarıyla Kur'an-ı Kerim'i evlerimizde, işyerlerimizde ve topluluk yerlerinde canlı yaşatanlara saygımız vardır. Kur'an kursu öğreticilerimiz ve vaizelerimiz kadınlarımıza rol- model olma gayreti içinde olmaları, büyük çapta Müslüman kadınlarımızın tesettür sorunlarının çözümünde katkı sağlayacaktır.

Kadınlarımızın ve yetişme çağındaki kızlarımızın en büyük sorunlarının rol- model bulmaktaki sıkıntılarıdır.

25 hafızemizin bu boşluğu doldurma konusunda gerekli hassasiyeti GÖSTERMELERİ DİLEĞİYLE KENDİLERİNİ, HOCALARINI, ANNE VE BABALARINI CANIGÖNÜLDEN KUTLUYOR, SAYGILARIMI SUNUYORUM.