Hayat, su gibi akıp gidiyor. Yaşamda durağanlığa yer yoktur. Doğa kendi kanunlarına göre hükmünü sürdürüyor. Her canlı kendilerine verilen rolün gereğini yerine getiriyor.
Bütün canlılar içerisinde insan aklı sayesinde kendine verilen rolün bilincinde olarak yaşamını sürdürmektedir. Hayat durağanlığı kabul etmiyor. Yaşamın bu akışına ayak uyduramayanlar yok olup gidiyor.
"Hayat bir bisiklete binmek gibidir. Pedalı çevirdiğiniz sürece düşmezsiniz."
İnsan sağlıklı olduğu sürece, bir şeylerle meşgul olmak zorundadır. İnsan olsun toplum olsun, çalışma gücü sayesinde ayakta kalabilir. Yerinde sayan toplumların gelişmesi, insanlığa refah sağlaması imkansızdır. Ne yapıp edip çok çalışmalıyız. Hem kendi sağlığı hem de ekonomiye katkı sunduğu için çevremizde birçok insan, ileri yaşına rağmen çalışmaktadır. Ülkemizde değişik işkollarından emekli binlerce insan yaşamaktadır. Bu insanların evde vakit geçirmeleri çok zor. Bir şeylerle meşgul olmaları gerekir. Boş zaman yoktur. Boşa geçirilen zaman vardır. İnsan hangi yaşta olursa olsun kendi yetenekleri doğrultusunda üretime katkıda bulunmalıdır. İlerlemek, müreffeh bir toplum oluşturmak; çalışma sayesinde mümkündür.
"Yerinde sayanlar yürüyenlerden fazla ayak patırtısı çıkarırlar."
Daha rahat ve müreffeh bir hayat sürmek istiyorsak bunun gereğini yerine getirmeliyiz: Çok çalışmalıyız.