Geçtiğimiz İlkbahar aylarında, sessiz sedasız bir üretim yatırımı yapıldı Samsun'a. Singapur merkezli OLAM Grup, Merkez Organize Sanayi bölgesinde bulunan, daha önce Ahenk Şekerleme tarafından çalıştırılan üretim tesislerine 'Susam ve Tahin' konusunda yatırım yaptı.

Böylece, İngiliz, Meksika, Almanya, Hollanda derken şehrimize yatırım yapan ülkeler grubuna Singapur'da eklendi.

Hoş geldin OLAM.

OLAM Grubun yatırım yeri olarak Samsun'u seçmesinin gerekçelerini Lojistik, İnsan Kaynakları potansiyeli, Operasyon Maliyetleri ve Tarımsal Üretimden gelen kültür oluşturuyordu.

Samsun'daki yatırım süreçlerinde elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştığım firmayı ancak geçen hafta ziyaret edebildim. Ziyarette ilk gözüme çarpan; kurumsal vizyon ve kültürün varlığı, şeffaf ve verimli bir yapılanmaydı.

OLAM Grup hakkında bilgi vermek gerekirse girişte de bahsettiğim üzere Singapur merkezli, ortaklarının arasında Mitsubishi firmasının da bulunduğu halka açık, küresel bir şirket. Dünyanın 70 ülkesinde, 47 farklı tarım ürününü yetiştirip, işleyip, kullanıma sunuyorlar. Dünya genelinde 23 binden fazla işletmeye ürün sağlıyorlar. 'Yenilebilir Kuruyemiş, Kakao, Baharatlar ve Sebze Malzemeleri, Kahve ve Pamuk'ta küresel liderliği elinde bulunduran OLAM Grubun Kurumsal Kültür ve Küresel Girişimciliğe bakışı farkındalık yaratan güçlü yanı olarak ortaya çıkıyor. Deyim yerindeyse; kendi sektöründe dominant bir küresel oyuncu.

Evet değerli okurlar; Samsunumuza yatırım yapan OLAM Grup'un Endüstriyel Tarım Ürünleri Üretim Kültürümüze, Lojistiğimizin gelişimine, ihracat rakamlarımıza, istihdama katkı verecektir.

Şehrimizin ve ülkemizin gelişimi, dünyaya sunduğumuz değerlerin çeşitlendirilebilmesi için vizyon ve strateji, sürdürülebilir bir kurguyla oluşturulmuş yol haritası kaçınılmazdır.

Samsun artık Singapur'dan da görülebiliyor.

Dünyanın daha çok ülkesinden görülebilir bir Samsun dileğimle.

Sağlıcakla.