Rize'de oynanan müsabaka aynı zamanda bir nevi Karadeniz derbisiydi. Başa baş dişe diş oynanan maç berabere bitse de elimizden kaçan galibiyete üzüldük.

Her iki takımın da teknik patronları için ilk resmi müsabakasıydı. Bu değişim ve yenilikler, iki takıma da hava katmış ki çok isteyen iki takım izledik sahada.

Yediğimiz gol çok ilginçtir, Rizespor'un verilmeyen golünün adeta fotokopisi gibiydi. Aynı kanatta yapılan, aynı hatanın bedelini ağır ödeyerek golü kalemizde gördük.

Maç öncesi takımın kaldığı otelde Engin Hocayla sohbet etme imkanı bulduk. Maç saatinde havanın yağışlı olacağını ve bu tür maçların zor olduğunu, hata yapanın telafide zorlanacağını belirtmişti. Demek ki bu doğrultuda da takıma uyarı vermiş.

Takım genel anlamda iyiydi ama Ayite kaçırdığı penaltının sanki etkisinde kalmış ve sonrasında beklenen performansını sahaya yansıtamadı. Ahmet Cebe'nin golü muhteşemdi ama kaçırdığı iki pozisyon attığından daha kolaydı.

Bir parantez de Samaras için açmak istiyorum. Oyuna ikinci yarıda Göksu'nun yerine girdi. Onu ilk defa bu kadar istekli ve 'ben bu takımın oyuncusuyum' dedirtecek oyun sergiledi. Kanatta yaptığı bindirmeler ve özellikle de yerden attığı can alıcı ara pasları izleyenleri büyüledi. Peki bugüne kadar neredeydi diyebiliriz, ben de derim ki bu soruyu Alpay Hocaya sormak lazım. Beni kırmadı bir mesajımla geldi arkadaşımdır dedi ama gelince arkadaşını hep yalnız bıraktı. Senin arkadaşın sen gidince daha hevesli oynamaya başladı Alpay Hoca.

Rize'de sergilediğimiz futbol önümüzdeki haftalar için bizleri ümitlendirdi. Çok koşan istekli önde basan bir takım görüntüsündeydik, eğer önde basmayı maç geneline yayabilseydik, daha başarılı olurduk. Süper Lig kadrosunu bozmamış, lige dörtte dört yaparak başlayan ve hedefi Süper Lig olan takımdan deplasmanda alınan bir puan iyidir.

Kendine ayrılan yeri tamamen dolduran, ev sahibine deplasman yaşatan büyük Samsunspor taraftarımızı da kutluyorum. Durmak yok birlik beraberlik içerisinde destek vermeye devam edelim, bu şehrin bir takımı bir arması var. Bu takım sahipsiz değil, sahip çıkan aslanlar gibi taraftarı var.

Haftaya yine bir deplasman maçımız var, Elazığspor'a konuk olacağız. Takımımıza gönülden başarı diliyoruz.