Irak'ta hemen sınırımızda adı Kürdistan olan özerk bir Kürt bölgesi var. Bu bölgede bağımsız bir Kürt devleti kurmak isteyen Irak Bölgesel Kürt yönetimi referandum oylaması sonrası resmen dünyaya meydan okurcasına hareket etmeye başladı. Bu süreçte Peşmergeler ve PKK'lılar elele yürüyor.

Mesud Barzani'nin inatçı ve laftan anlamaz tutumu, bölgede tansiyonu birden yükseltti. Barzani'yi başta Merkezi Irak hükümeti olmak üzere Türkiye ve İran hedef tahtasına koydu. İsrail hariç dünya devletlerinden tepki var. Irak hükümetinin uyarılarına rağmen geri adım atmayan Barzani'nin adamları ve onlara destek için gelen PKK'lılar Kerkük'te daha ilk günden yenilgiye uğradılar. Kerkük'te tutunamayacaklarını anlayan PKK'lılar savaşı bırakıp, Peşmergelerle birlikte kaçmak zorunda kaldı. Peşmergelerle, PKK'lıların ortaya koyduğu büyük resim hepimizin bildiği o korkunç gerçeği bir kez daha gözümüzün içine soktu. O resme bakınca Barzani ile PKK'nın elele olduğu, çok net bir şekilde görülmektedir. O resim gerçektir. Bize ne diyemeyiz. Çünkü PKK Türkiye'nin düşmanıdır. Barzani'de Kuzey Irak bölgesinde Türkiye'nin düşmanı PKK'lılarla işbirliği yapmaktadır.

Barzani'nin Kerkük'te verdiği resim, mide bulandırmaktadır. PKK'dan destek alan Peşmergeler, uzun yıllardır PKK'lıları Kuzey Irak Kürt bölgesinde barındırmaktadır. PKK'yı Kandil'de barındıranların başında Kuzey Irak Kürt yönetimi gelmektedir. PKK'lılara karşıymış gibi görünen Peşmergeler, PKK'lıları her zaman desteklemişlerdir. Bugüne kadar Irak Bölgesel Kürt yönetimi bir tane bile PKK'lı teröristi Türkiye'ye teslim etmemiştir. Buna rağmen Peşmergeler PKK ile mücadele ediyoruz bahanesiyle Türkiye'den çok miktarda yardım almıştır. Peşmergenin Kerkük'te ortaya koyduğu resim son derece dikkat çekici olmuştur. Resim sıradan resim değildir.Peşmergeler ve PKK'lılar zor anlarında birlikte hareket etmektedir. Ne acıdır ki yapmaya çalıştıkları tek şey Irak devletini bölmeye çalışmaktır. Tam PKK'lık bir ortam. Barzani yangına benzin dökmeye devam ediyor. İster istemez PKK ,Barzani'ye yardıma koşuyor. PKK hamisini yalnız bırakmıyor.

Dün ne düşünüyorsam bugün de aynısını düşünüyorum. Barzani, Türkiye'nin gurur duyacağı temiz bir isim değildir. Barzani bunu her fırsatta göstermeye devam ediyor. Şimdi anladık mı bunca yıl PKK'yı Kandil'den neden söküp atamadık! Çünkü PKK ,Barzani ile işbirliği yapıyor. İkisi de aynı tavanın balığı… Bundan ötesi yok! Görmezden gelemeyiz.