Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba,'MEB ve Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen' Okullara Kuru Üzüm Dağıtımı Programı' uygulanmaya devam ediyor. Uygulama ile öğrencilerimize kuru meyve tüketim alışkanlığı kazandırmayı, öğrencilerin yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.'dedi.

İlk olarak 2015 yılında başlanan uygulamanın 2017-2018 eğitim döneminin birinci dönemi için de Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği ile gerekli planlamaların yapıldığını,okul sütü dağıtılmayan diğer iki günde 25 gr paketler halinde toplam 4 bin 200 ton okul üzümünün 14 hafta boyunca dağıtımının yapılacağını belirtti.

Bu uygulamadan, 81 ildeki 32 bin anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokulda öğretim gören yaklaşık 6 milyon öğrencimiz yararlanacak.

Güzel bir uygulama.

Bu uygulamanın sadece küçük öğrencilerle sınırlı kalmayıp ortaokul ve liselere de yaygınlaştırılmasında yarar var.

Dünyanın gelişmiş bütün ülkelerinde obeziteyi engellemek ve çocuklara daha küçük yaşta sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırabilmek için, okullarda, menüsü beslenme uzmanlarınca belirlenmiş öğle yemeği devlet tarafından verilmektedir.

Bizim ülkemizde de bu uygulanabilir.

Kantinlerde yasaklanmasına rağmen, okul çevrelerinde satılan, çocukların sağlığını tehdit eden yiyecek ve içecekler, maalesef engellenememektedir.

Okulların tümünde çocukların sağlıklı beslenebilecekleri öğün uygulamaları başlatılmalı, kuru yemiş dağıtımı bütün öğrencilerimizi kapsayacak şekilde yaygınlaştırılmalıdır.

Sağlıklı beslenen çocuklar,sağlıklı gelecek demek.

Gelecekten, yani çocuklarımızın sağlığından hiçbir şeyi esirgememeliyiz…