1920'li yıllarda Trabzon Maçka'dan İstanbul'a iş için giden Rıfat Beytekin, Kapalı Çarşı'da yorgancılık mesleğini öğrenir ve icra etmeye başlar. 1950'li yıllarda Samsun'un Çarşamba İlçesi'ne gelir ve mesleğini çocuklarına öğreterek yaşamına burada devam eder. 1974 yılında Samsun Kuyumcular Arastasına dükkan açılır ve yorgancılık, ev tekstili ürünleri satışı başlar.1980'li yılların başında kardeşler arasında yol ayrımına karar verilir. Kardeşlerden Servet Beytekin fabrika artığı ipliklerden pamuk temizleme işine girer çocuklarıyla. Derken Elyaf Üretimi, Endüstriyel Yorgan, Yastık Üretimi yatırımları peş peşe gelir.

Evet değerli okurlar, SERAL Pamuk Elyaf firmasından bahsediyorum. Çocukluk yıllarımda Samsun Kuyumcular Arastasında dayımın çıraklığını yaptığım dönemlerden tanırım Servet amcayı ve çocuklarını. Geçen hafta ziyaret ettiğimde gelinen noktayı, hedefleri konuştuk Erol Beytekin'le.

Firma, ülkemizin en yüksek kapasiteli Endüstriyel Yorgan ve Yastık üreticisi konumuna gelmiş. Ülkemizdeki bilinen ev tekstil markalarının tamamına yakının üreticisi durumunda.

Samsun Merkez Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrika binası yetmeyince yine Merkez OSB'de ikinci bir üretim tesisi yatırımı yaparak, 20 bin m2 kapalı alana ulaşmışlar.

Dünyada tekstilin merkezleri olarak kabul gören Denizli ve Bursa'ya ürün veriyor, Avrupa ve Kanarya Adaları'na ihracat yapıyorlar.

Fabrikayı gezerken, yeni yatırım kapsamında alınan makineleri devreye almaya çalışmaları devam ediyordu. Üretim kapasitesi artarken özellikle ürün gamlarına organik ürünleri eklemeleri, firmaya alternatif niş alanlar yaratmış.

Sohbet ederken Erol Beytekin 'Ürünlerimizi bölge dışına vererek daha geniş alana hitap etmek istiyorduk. Bir gün Ankara'da bir toptancıya satış yapmak için gittim. Akşama kadar oturduk, konuştuk. Sonuçta siparişi alarak Samsun'a büyük bir zafer kazanmış edasıyla döndüm. Bu sipariş bizim bölge dışına çıkışımızın başlangıcı oldu. Aradan seneler geçmesine rağmen o toptancımızla halen çalışıyoruz' diye anlatıyordu.

Beş yüze yakın çalışanı, üçüncü kuşak tarafından yönetilen yapısıyla 'Türkiye üşümesin diye yorgan, rahat uyusun diye yastık üretiyor' Seral Pamuk Elyaf.

Sağlıcakla