Türk milletinin büyüme kaynağı kayı boyunun bayrağını çağrıştıran adıyla İYİ Parti kuruldu. Milletimiz için hayırlı olur inşallah! Lider Sayın Akşener'in kuruluş konuşması, tek kelimeyle harikaydı! Bir kere karalayıcı konuşmadı, AKP demedi. Partililerinin seslenişiyle AK Parti dedi. Karpuz gibi ikiye ayrılmış milleti birleştirmekten söz etti. Ekonomik verileri sunuş da güzeldi. Kurmaylarına % 6'lık büyümenin altında düşüşü kabul edemeyeceğini vurguladı. Sayın Cumhurbaşkanı'nın da yakındığı eğitimde geri kalışımıza da işaret ederek, bizim çocuklarımızı çağın gerektirdiği İYİ eğitime kavuşturmayı vaat etti. Yapıcı ve törpüleyici bir parti olma yolunda olacak gibi.

Mavi Ceket yazımda liderliğe soyunuşunun umut vaat ettiğini, Fatsa mitingi yazımda da konuşmasına 17-25 Aralık yolsuzluğu diye başlamasının meydandaki bazı vatandaşların 'Boş ver onları, duyduk biliyoruz, sen ne yapacağını anlat da bilelim(!) gibi mırıldanışlarını duymuş, halkın nabzını iyi tutamadığını yazmıştım. Bu sefer yolsuzluktan söz etti ama geneldi, kanıtsız suçlamalar yapmadı ve en önemlisi ihanet çetesinin damarlarını keseceği üzerinde durdu ve çok alkış aldı. Umut bağlayanları memnun ediciydi konuşması. Bayağı çarpıcıydı, çoğu kişi şokta, bunu beklemiyorlardı demek!

Bize sarılacak çok yara bıraktınız (!) sözü ise gelecekte neyi nasıl yapacağını halkın sesini duya duya anlatacağının işareti olur inşallah! Bizim de görevimiz aday adayı da olduğumuz halde AK Parti kurmaylarına bir türlü duyuramadığımız sivil toplum liderlerinden yansıyan halkın sesini tekraren arz!

1-Eğitim sistemini sosyal hayatın gereği işe odaklayacak bir müfredata ulaştırmak kaçınılmaz artık. Millî kültürümüzü de evrensel değere ulaşabilecek eserler verebilmesi için eğitim sistemimizle bütünleştirilmek zorundayız. Bunlar için ciddî projeler anlatılmalı.

2-Sağlık sistemi ciddî rahatsızlıklara düşen vatandaşları memnun edemiyor. Başarılı hekimler, kamu üniversiteleri hastanelerinde görev yapmıyor, özel muayenehane ve hastanelere yönelmek zorunda kalıyor vatandaşlar. SGK anlaşmaları olanlarda bile çıkan fark vatandaşların ödeyemeyeceği düzeylerde. Şehir hastaneleri projesini doğru bulmayan akademisyenler çoğunlukta, üniversite hastanelerinde 3 blokluk servise bir hemşire bakabiliyor, borç içindeler. Çözümü anlatılmalı.

3-Trafik terörden fazla can alıyor. Ceza ve elektronik denetleme sistemiyle çözülmesinin mümkün olmadığı görüldü duble yollara rağmen. Kökten bir trafik eğitimi projesi üretilip anlatılmalı.

4-Bir ülkeye kalkınmış diyebilmek için işsizlik yasak olmalı. Devlet yoksula temel ihtiyaç maddeleri dağıtma durumunda kalmamalı. Mutlaka herkese yapacak bir iş gösterebilmeli devlet. Bunun da nasıl yapılacağını projelendirip anlatmalı.

5-Komisyonculuk devlet denetimine alınmalı ve elektronik sisteme bağlanmalı. Aracılar yüzünden pahalılık oluşuyor. Bunun sistemi istihdam da yaratır diyor sivil toplum kuruluşları.

6- Basit suçlar paraya çevrilmeli diyor insanlar, hapishaneleri azaltmalı, kurulacak yargı ve ceza sistemini vatandaşın güvenini kazanacak bir dille anlatmalı.

7-Emekliler ve çalışanlar arasındaki maaş uçurumuna çok tepkili insanlar. Buna çözüm istiyorlar.

8-Can ve mal güvenliği sağlanamadı ülkede. Devletin istihbaratına güven kalmadı. Olay olmadan, gereken eğitimi almış güvenlik personeliyle tedbir oluşturabilecek bir sistem istiyor insanlar.

9- Millet çoğunluğu İslamla bütünleşen Atatürk dış politikası istiyor. Kur'an'ın Bakara süresi 84, 85. ayetlerinde kendinizden olmayanları dışlamayın, öldürmeyin; 165.ayetinde de Allah'ı sever gibi kimseyi sevmeyin, yani tarikat önderlerine kapılmayın buyruklarına uyduğumuza, inanç özgürlüğüne bağlılığımıza yani laik olduğumuza dünyayı inandıracak bir politika istiyor.

Sayın Akşener ve kadrosuna çıktığı yolda başarılar… Bana göre güneşinin 8 ışığını 9 yaparak, sıraladığım halk taleplerini değerlendirmeli, İYİ olur.