Kolay gibi görünse de, ligin alt sıralarında olan böylesi takımlara karşı konsantre olmak ve hatta kazanmak zor olur. Altınordu gibi kadrosunda yabancısız ve genç bir kafileyle Samsun'a geldiler. Süper Lig'den düşünce kadrolarını bozdular belki ama Süper Lig kadrosunu muhafaza eden bir Çaykur Rizespor'a boyun eğmediler. Milyon dolarlarla kadro kuran Gazişehir'i mağlup edip yine kadro değeri yüksek Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor'dan puan kopardılar.

Samsunspor'a gelince, Alpay Bey ile ligin ilk altı haftasında sadece beş puan toplarken, Alpay Beysiz çıktığı dört maçta sekiz puan topladı. Ona hoca diye değil, kulübede takım elbiseyle sergilediği duruş için sadece Alpay Bey diyebiliyorum.

Şimdi şöyle bir ligimize bakarak matematiksel hesap yapalım. Hedefe oynayan bir takım, üç puan sisteminde ortalama iki puan üzerinden gitmelidir. Lider Ümraniyespor, dokuz maçta on sekiz puan toplamış. Sadece beş galibiyet almasına rağmen dokuz hafta sonunda liderlik koltuğuna oturdu. Onların topladığı puan ve bulunduğu yer anlatmaya çalıştığım ortalama iki puan hesaplarımızı doğruluyor. Alpay Beyin gidişiyle dört maçta sekiz puan toplayan Samsunspor'da üç puan sistemindeki ortalama iki puan hedefinde başarılı ve doğru yolda olduğunu göstermeye başladı.

O zaman ne diyoruz, bizim için lig yeni başladı, birlik beraberlik içerisinde küskünlüğü dargınlığı bir kenara bırakıp artık takıma sahip çıkalım. Herkes gelip geçici, Samsunspor markası kalıcıdır. Birileri çıkar maça gitmeyin der, birileri çıkar passoligleri kırın der. Bu uygulamaları yerine getirmek Samsunspor'u yok etmeye destek vermektir. Bu kardeşlerimize ve abilerimize sadece bir soru sormak isterim. Bu protestoları yaptıranlar Samsunspor'un son haftalardaki yükselen grafiğinden rahatsızlar mı? Yoksa mutlular mı? Bunu çözebildiyseniz amacı da çözmekte zorlanacağınızı sanmıyorum.

O kadar kötü bir kadromuz yok, Engin Hocanın gelişiyle takım içerisindeki disiplin olsun, sevgi yumağı olsun, bizlere yansıdığı gibi artık tabelaya da yansıyor. Eeee, bizim istediğimiz de bu değil miydi? Gerçek Samsunspor tribünü bu olmamalı, tribün gücü omuz omuza verenler sevdasına gelenlerden oluşur. Maça gelen kardeşlerimiz de hiç şüphesiz bu eksikliği hissediyor, üzülüyorlar ve diyorlar; 'be kardeşim neden gelmiyorsunuz'...
Teknik kapasitesi yüksek olan futbolcular ayağa pas yapan takımlar için zemin önemlidir. Bunun önemini ve farkını bu maçta gördük, çimlerde sorun olmayınca takım takır takır oynuyor değil mi? Ülkemizin her köşesindeki stadyumlarda emekleri çok olan eski Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ve yine Ankara'daki bir diğer gururumuz Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk'ün çok emekleri olmuştur. Belki ülkenin her köşesindeki stadyum çalışmalarına koşturuyorlar ama Samsun onlara daha bir heyecan katarken en güzeli en farklısı bizde olsun istemezler miydi? Yine de gece gündüz çalışarak çimleri bu kadar kısa sürede değiştirip oynanır hale getiren ve emeği geçen herkese teşekkür etmek gerekir.

Evet bakalım bu çıkış Bolu'da sürecek mi? Çevre iller ve Samsun'dan gelecek taraftarlarımızla bizlere ayrılan yerin tamamının dolacağını düşünüyorum. Umarız üç puanla döner, yeni stadyumda rekor seyirciyle Adanaspor karşısına çıkarak taraftar gücümüzle rakibin ayaklarını titretecek baskıyla o maçı da kazanırız. Bekleyelim...