Minecraft pek çok kişi tarafından oynanan ve bu yüzden de pek çok kez hackerların hedefi olmuş bir oyun. Kullanıcı potansiyelinden dolayı, kullanıcıların kişisel verilerini çalarak satmak için Minecraft oyununa ve Minecraft içerikli öğelere yönelik pek çok saldırılar yapıldığı bilinmekte.

Bunun bir örneğini de geçtiğimiz günlerde Google uygulama mağazasında Minecraft ile alakalı bazı Android uygulamaların zararlı yazılım içerdiğinin tespiti ile bir kez daha görüyoruz.

Yapılan araştırmalara göre 8 adet uyuglamada Sockbot adında zararlı uygulama tespit edildi. 600,000 ve 2.6 milyon arası cihazın hedef alındığı tahmin edilmekte. Resmi Minecraft uygulaması olmayan, bu uygulamalar karşımıza Minecraft içerisindeki ciltleri değiştirmekte kullanılan uygulamalarda olarak çıkıyor.

Uygulamaların bir tanesinde yapılan araştırmaya göre, telefona indirildikten sonra reklam içeriği gösterme adı altında zararlı uygulama sahibi ile iletişime geçen uygulama, aynı zamanda kurulumda sizden konum verisi, internet izni ve SD kart yazma yetkisi gibi yetkiler istemekte.

Telefonunuzun kontrolünü zararlı uygulama sahibine veren bu zararlı yazılımlar üzerinden hackerlar, bu şekilde ele geçirdikleri telefonları kullanarak internet üzerinden sitelere ve kişilere yönelik saldırılar gerçekleştirebilir.

Eğer sizin de telefonunuz hackerlar tarafından bu yöntemle ele geçirilirse, saldırıların sorumlularından biri telefonunuz olarak görüneceğinden suçlu gibi görünebilirsiniz. Telefonunuzda yapılacak incelemeler suçlu olmadığınızı elbet gösterecektir fakat bu gibi durumlarda baştan düşmemek adına üçüncü parti uygulama mağazalarından uygulama indirmekten, orjinal Google uygulama mağazasından da gereksiz uygulamalar indirmekten kaçınmakta ve telefonunuzda bir anti-virüs yazılımı kullanmakta fayda var.