Dünya üzerinde var olan her şeyde bir gaye vardır, denilebilir. Hikmetine müracaat edildiğinde yeryüzündeki tüm varlıkların bir amaca tahsis edildiklerini kabul etmek mümkündür. Bu çerçevede, büyük bir ihsan ve nimet olarak yumurta, gıda olarak tüketim konusu yapıldığında bünyesinde sonsuz sayıda fayda barındırmaktadır. Öte yandan bir yumurta, bazı durumlarda netice itibariyle zarar verici bir eşya-alet, daha hukuki bir ifade ile ceza kanunu itibariyle bir silah olabilmektedir.

Türk Ceza Kanunu'nda, her suç için uygulanabilir genel bir silah tanımı bulunmamaktadır. Ancak bir eylemde kullanılan araç veya gerecin, bir suçun işlenmesi sırasında silah kapsamında değerlendirilebilmesi olanaklıdır. Bu bağlamda 2004 yılında kabul edilen yeni Türk Ceza Kanunu, eski ceza kanununa nazaran silah kavramındaki dar ve formalist bakış açısını terk etmiş, örneğin saldırı ve savunma amacıyla yapılmış olmasa bile 'fiilen saldırı ve savunmada kullanılmaya elverişli' nesnelerin de silah kapsamında mütalaa edileceğini kabul etmiştir. Bu düzenlemeye göre, saldırı ve savunmada karşı tarafa nazaran etkinlik ve üstünlük kazandırmaya elverişli, kullanılma amacından kaynaklı yaralanma veya daha ileri boyutta hasara yol açabilen, bedeni kuvvet kullanımı dışında (örneğin kafa atma, tekme atma silahlı eylem değildir) taşınabilir, hareket ettirilebilir veya atılabilir (duvar, direk gibi sabit yapılar silah kapsamında görülmemektedir) her türlü araç silah olabilmektedir.

Bu açıdan makas, testere, soba küreği, pense, balta, keser, levye demiri, çekiç, bijon anahtarı, cop, baston, demir çubuk, tuğla, süpürge borusu, terlik, taş, meyve kasası, şemsiye, kemer, takoz, kırık cam parçası, cep telefonu, peçetelik, televizyon kumandası, saç fırçası, kızgın yağ, kaynar su, okey ıstakası, nacak, boğma teli, balyoz, tornavida gibi pek çok eşya yargı kararları kapsamında silah olarak kabul edilmiştir.

Bir eşyanın silah kapsamında değerlendirilmesi, cezai sorumluluk açısından önemli bir keyfiyet farkını ortaya çıkarmaktadır. Şöyle ki, kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaktadır. Ancak kasten yaralama suçunun, yukarıda koşullarını tayin ettiğimiz ölçüye paralel şekilde 'silahla' işlenmesi durumunda, verilecek ceza, şikayet aranmaksızın yarı oranında artırılacaktır.

Sonuç olarak yumurta da kullanılma amaç ve kapsamına bağlı olarak kasten yaralamada araç olarak işlevsel özellik arz ediyorsa (örneğin yumurtanın sert ve hızlı şekilde baş bölgesine isabet ettirilmesi ve neticesinde meydana gelen yaralanma), silah kapsamında değerlendirilecek ve işlenen suç için verilecek ceza yüzde elli oranında artırılacaktır.