Çocuk hakları ve politika yan yana gelir mi?

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü idi. Geldi ve geçti. Bir iki beyanat ve yazı yetmiş de artmış bile.

Oysa her günümüz, çocuk hakları günüdür. Çocuğun doğarken başlayan hakları 18 yaşına kadar yani lise öğrenimini bitirinceye kadar devam eder.

Peki, politika ile ilgisi nedir?

Şahsen politikacı değilim ve olmayacağım da. Ancak TC. vatandaşı olarak ömrümün son nefesine kadar seçmen olma özelliğimi korumak zorundayım. Yanlışlardan çok politikacıların doğrularını savunmanın gereğine inanıyoruz. Bir ömrü, insanları eleştirerek heba etmek, doğru olmasa gerek. Bu konuda Kur'an ve sünnetin güzel örnek olduğuna inanıyoruz.

Dünya Çocuk Hakları Günü'ne de bu açıdan yaklaşıyoruz.

Bazı basın organlarında yer alan haberlere göre (Milliyet vs.);'OECD ülkeleri arasında en yoksul çocuklar Türkiye'de yaşarken engelli 422 bin çocuk da ayrımcılığa uğruyor.'

Örneğin; bunları yoksulluktan ve engelli çocuklarımızı ayrımcılıktan kurtaracak olanlar demokraside yöneticilerimizdir yani politikacılarımızdır.

'Adalet Bakanlığı'nın rakamlarına göre 2006'da çocuklara yönelik cinsel istismar suçundan toplamda 3 bin 778 karar verilirken, geçen yıl bu sayı 21 bin 189'a tırmanmıştır. 1 milyon 973 bin 874 çocuk eğitim dışı olurken 27 bin 637 çocuk küçük yaşta evlilik yapmıştır. 2 bin 800 çocuk ise cezaevinde.'' Ayrıca SGK'nın verilerine göre ise 1 milyon 170 bin çocuk işçi, çırak adıyla (ucuz iş gücü) çalıştırılmaktadır.'

Çocukların temel haklarının başında eğitim, sağlık, yaşam ve barınma hakkı gelmektedir.

Özellikle İslam coğrafyasında tahmin edilemeyecek kadar çocuk hakları ihlal edilmektedir. Yanı başımızdaki Filistin, Suriye ve Irak'ta yaşananların bir kısmı ülkemize taşınarak bizler de yaşamaktayız. Sadece bunlar değil, dünyanın tüm çocukları bizimdir ve insanlığa emanettir.

Bu emanetin öneminin kavranması için başta tüm yöneticiler, seçilmiş politikacılar, eğitimciler, hukukçular ve ilgili olması gereken tüm insanlık görevlerini yapmalıdır.

Çocukların güvencede olduğu bir dünya dileğiyle selam ve sevgiler…