Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bu görüşmede ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a bundan böyle PKK'nın Suriye'deki kolu YPG'ye yapılan silah yardımını keseceklerini söyledi. YPG'ye silah verilmeyeceğinin sözünün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a ABD Başkanı tarafından verilmesi, her iki taraf içinde bağlayıcılığı olan bir sözdür. ABD Başkanı Trump'tan beklenen de doğru ve kesin bir sözdür. Ancak bu söze ne kadar güvenilir, bunu önümdeki günlerde yaşayarak göreceğiz. Çünkü ABD, özellikle de son zamanlarda Türkiye'nin aleyhine gelişen her türlü olayın içinde olmaya devam ediyor. Adeta Türkiye'nin temeline dinamit yerleştirmeye çalışan terör örgütlerine her türlü desteği veriyor. Türkiye'nin en üst perdeden artan tepkilerinde aldırış etmiyor. Bu nedenle de ABD Başkanı Trump'un sözlerini kimse güvenilir bulmuyor.
ABD'nin son zamanlardaki Türkiye'ye yönelik tutumu Türkiye'nin tepkisini almaya devam ediyor. ABD'nin bir müttefikten beklenmeyecek şekilde Türkiye'nin düşmanlarına, Türkiye'ye zarar vermek için fırsat kollayan terör örgütlerine terörle mücadele ediyoruz kisvesi altında kamyonlar dolu silah yardımı yapıyor olması, can sıkmaya ve can yakmaya devam ediyor. ABD tarafından YPG'ye verilen her silah Türkiye'ye çevrilen bir namludur. O silahlardan çıkacak olan her kurşun Türkiye için bir tehdit ve tehlikedir. Bu durum, defalarca ABD'li yetkililere anlatılmış olsa da ABD her zaman bildiğini okudu ne bu yardımı kesti ne de YPG'yi korumaktan vazgeçti. Şimdi Trump tarafından verilen sözün bu kirli ilişkiyi bir anda bitireceğini düşünmek hata olur. ABD, YPG'yi son kullanma tarihine kadar kullanacak ve YPG'ye bir şekilde silah vermeye devam edecektir. Bu noktada ABD Başkanı Trump'ın sözünü çok güvenilir bulamıyorum. Türkiye uzun yıllardır PKK ile mücadele ediyor ama Türkiye'nin mücadele ettiği sadece PKK olsaydı, PKK şimdiye kadar çoktan biterdi. Türkiye sadece PKK ile değil Türkiye 'ye dost görünüp ona silah ve destek veren ülkelerle mücadele etti. Bu ülkelerin hangi ülkeler olduğunu hepimiz biliyoruz. Değişen bir şey yok Türkiye yine sadece terör örgütleriyle mücadele etmiyor onlara destek ve silah veren ülkelerle de mücadele etmeye devam ediyor. YPG'ye ABD tarafından verilen silahlar sınırımızdan geçerken ABD başkanı Trump 'ın YPG'ye silah verilmeyeceği yolundaki açıklaması umarım doğru çıkar. Bu konuda temkinli olmakta fayda var. Çünkü ABD'nin kazığını çok yedi. Zamanında Çekiç Güç tarafından PKK terör örgütüne havadan atılan silahlarla PKK'lı teröristlerin ne kadar köy bastığını, ne kadar sivili ve askerimizi şehit ettiğini unutmuş değiliz. ABD'nin PKK'ya YPG'ye özel bir ilgisi var. ABD, Türkiye'ye ve bölgeye ayar vermek için her türlü kirli ilişki ağının içine giriyor. Bunu da gözümüzün önünde yapıyor.
ABD Başkanı Trump'ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a telefonda açıkladığı YPG'ye silah verilmeyeceği yolundaki sözünü umarım doğru çıkar dileği ile karşılıyorum. Müttefikler arasında işbirliği doğruluk ve samimiyet üzerine kurulmalıdır. ABD bu samimiyetini göstermek istiyorsa, bütün terör örgütlerinden uzak durmalı, müttefiklerine terör örgütleri aracılığı ile ayar vermeye kalkışmamalıdır. ABD, Türkiye düşmanlarını ve terör örgütlerini terk etmek zorundadır. ABD'nin DEAŞ'la mücadele ediyorum diyerek sınırımızdaki ve ülkemizdeki terör örgütlerine silah yardımını yapmaya devam ediyor olması, asla kabul edilemez.