Ülkemiz bir tarım cenneti. Bölgemiz de öyle. Geçenlerde Büyükşehir Belediye Başkanı'nın dediği gibi nereye tohum atsan, dal soksan illaki yetişiyor bu topraklarda. Ama bizi bize bırakmayan dünyanın jandarması Amerika, senin her şeyini sömürüyor ve sen buna karşı dahi çıkamıyorsun. 2.Dünya Savaşı'ndan beri uydurduğu komünizmle mücadele safsatası ile bugüne kadar geldik. Fakat gördük ki gemi karaya oturdu. Artık Suriye'de, Kuzey Irak'ta alenen düşmanımız!

1974 Kıbrıs Barış Harekatı dolayısıyla bize ambargo uygulayıp haşhaş ekimimize kota koyan sözde müttefikimiz! Ülkemizde 15 Temmuz'u yaptıran, Büyük İsrail'i kurmak için bizi parçalamaya çalışan kadim dost!

Dünyanın en faydalı sanayi bitkisi keneviri de onun üretimine zarar veriyor, petrol türevi plastik ve yan ürünlerini kulvar dışına itiyor diye yasaklatıyor Amerika!

Bu konu artık dillenmeye, herkes tarafından sanal alem başta olmak üzere konuşulmaya ve anlatılmaya başlandı. Bu kadar önemli bir sanayi bitkisi 'uyuşturucu yapılıyor' diye yaftalamak ve yasaklamak artık modası geçmiş bir söylem! Topraklarımız Çernobil'den beri radyasyonlu, Kafkaslar'dan nükleer sızıntı sebebiyle yeni bir radyasyon bulutunun oluştuğu söyleniyor ve bu açıklanmıyor ama bu işin sonunda yağmur bulutlarıyla birlikte bizim topraklarımıza inecek olan radyoaktif partiküller gene bu sanayi bitkisi ile temizleniyor.

Bu konuda ulusal medyanın da farkında olup yazması, çizmesi çok önemli. Hürriyet'ten Yalçın Bayer de konuyu köşesine taşıdı ve bakın neler dedi:

Tarımın ve Türkiye'nin önünü açacak projeyi ABD değerlendiriyor: 'Erkek Kenevir'in kıymetini bilmiyoruz.

TÜRKİYE'de 19 bölgede Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan izin alınarak erkek keneviri ekimi serbest (kendir olarak da bilinir).

Maalesef erkek kenevirin binlerce sanayi üretiminin hammaddesi olduğu bilinmediği ve bu pazarı ülkede değerlendirecek altyapı oluşturulmadığı ve yeterli üretim olmadığı için ülkenin ve çiftçinin önünü açacak, ülkeye milyarlarca dolar gelir sağlayacak bir tarımsal üründen faydalanamıyoruz. Türkiye'de son ekilen yer Samsun, Vezirköprü-Narlısaray. Burada da ancak 70 dönüm araziye ekim yapılıyor. Bu bölgeye gelen kenevir uzmanı bir Amerikalı malı satın alıyor. Tohumları da muhtemelen ABD'ye götürüyor.

Erkek kenevirin ülkeye çok faydalı olacağını görüp bir-iki seneden beri erkek kenevir üzerine çalışan, erkek kenevir talaşından organik çimento, tuğla örnekleri üretmeyi başaran, aynı zamanda bu konuda bilgili kişilerle işbirliği yapan ziraat, sağlık, gıda üzerine kitapları da bulunan araştırmacı yazar İsmail Tokalak, erkek kenevir konusunda siyasi iradenin, yatırımcıların, sanayicilerin ciddi şekilde üzerinde durmaları gerektiğine dikkat çekiyor. Tokalak, 2018 Mart'ta ekimi yapılacak olan erkek kenevirin ekim alanlarının genişletilmesine çalışıyor. Tokalak biz bir şeyin farkında değilken bir ABD vatandaşının gelip bu işle ilgilenmesini üzücü buluyor.

Erkek kenevirin binlerce kullanım alanından en önemlilerinden, plastiğin hammaddesi olan doğada çözülebilir organicbiyopolimer üretilebilmesidir. Biyopolimerden üretilen biyoplastik, ambalaj sanayi, kozmetik ve oyuncak gibi çok çeşitli alanlarda çevreye insan sağlığına zarar vermeden kullanılan bir ürün. Bugün çoğunlukla petrolden yapılan ve pahalıya mal olan biyoplastik dünya pazarında en hızlı gelişen ürünlerden biri. Bu endüstrinin 2020 yılına kadar 20 milyar dolar değerinde olabileceği tahminler arasında yer almaktadır. Eğer biz bunu erkek kenevir lifinden yaparsak büyük bir katma değer yaratıp ülkenin önünü açabiliriz.Düşünsenize, Samsun'da bu kontrollü bir şekilde yaygınlaştırılsa, Samsun abad olur, zenginleşir, dışarıya göç vermez, her taraf bunu işleyen fabrikalarla dolar. Şu anda yaprağında uyuşturucu madde olmamasına rağmen ticareti her nedense yasak. Neden? Çünkü dostumuz ABD yasaklamış bir kere de ondan! Erkek kenevir yaprağından çok çeşitli ilaçlar yapılıyor. Bunun ticareti de bir an evvel serbest bırakılmalıdır. Erkek kenevir üretimi çevreye uyumludur, doğayı korur. Tohumu besin deposudur. Birçok hastalığa da iyi gelir.

ERKEK KENEVİRİNDEN ÜRETİLEBİLEN SANAYİ ÜRÜNLERİ

- İpliği antibakteriyeldir. İpliğinden yapılan kumaşlar medikal sanayi dahil yüzlerce yerde kullanılabilinir. (Maalesef Türkiye'deki son kenevir ipliği fabrikası hammadde olmamasından dolayı yıllar önce kapanmıştır.)

- Lüks arabaların iç ahşap malzemesinde kenevir ağacı kullanılmaktadır.

- Kenevir elyafı inşaatlarda izolasyon malzemesi olarak kullanılır.

- Kenevirden suntadan sağlam tahta (fibreboard) yapılır.

- Kenevirden yapılmış doğal çimentodan su karıştırılıp kalıplara dökülerek inşaat tuğlası yapılır. Tuğladan, betondan daha hafiftir ve daha sağlamdır. 600 yıl dayanıklıdır.

- Ses geçirmez materyaldir.

- Keneviri izolasyon maddesi olarak kullandığınızda yakıt tüketimini azaltırsınız

- Ateşe dayanıklıdır. Bu materyalden yapılan evler, yalnız sağlıklı değil daha güvenlidir.

- Bataklık kurutmada çok etkilidir.

- Radyasyon temizleyicidir.

- Bir dönümlük kenevir, 25 dönümlük orman kadar oksijen üretir.

- Derine inen kökleri toprağın havalandırılmasını sağlar

- Bir ağacın beş katı daha fazla çevreye oksijen yayar.

- Kağıt yapılmaya ağaçtan daha uygun olduğu için ormanları korur.

- Tohumu omegakompleksleri bakımından zengin ve besleyicidir. Tohumunun yağı birçok hastalığa iyi gelir.

- Yaprağındaki cannabidiol maddesi ilaç yapımında kullanılır. Bu bileşenleri içeren kırmızı reçete ile Türkiye'de satılan Sativex kanser hastaları tarafından kullanılıyor.