Samsunlu hemşehrimiz Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, akaryakıt sektöründe maliyetin altında yapılan satışların sektörü sıkıntıya soktuğunu belirterek, "En büyük sorun, vergi kaçakçılığıdır, neredeyse yakıt değil fatura satılıyor' dedi. Hatırlanacağı gibi, bu konuyu günlerce gündemde tutmuş, PUİS Genel Başkanı İmran Okumuş, PUİS Samsun Şube Başkanı Zafer Güler,
bayiler ve siyasilerin görüşlerine yer vermiştik...
Samsun Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi, iddialar üzerine konuyu araştırarak, Cumhuriyet Savcılığı'na bir rapor hazırlamıştı...
Sonrasında da ifadelerde adı geçen akaryakıt istasyonuna baskın yapılmıştı...
Gerekli işlemler yapıldı ama sonuç...
Ve tabii ki işletme yeniden açıldı...
Sorduk, soruşturduk...
Eskiden "kaçak" muamelesi gören akaryakıta, yasayla sadece vergi cezası uygulanabiliyormuş!..
Bu gibi baskınlarda vergi cezası alanlar, kiralama yöntemi olduğu için istasyonu hemen başkasına bırakıyormuş!..
Tabii üzerlerinde hiçbir banka hesabı ve tapu kaydı bulunmayan o şirketin sahipleri, devlete cezayı da ödemekten kurtuluyorlarmış!..
PUİS Genel Başkanı İmran Okumuş'un açıklamasından bir not düşelim: "Rafineri çıkış fiyatı 4,40 lira olan motorini, resmi rakamın yaklaşık 70-80 kuruş altına kadar indirim yapıp satanların, adeta (Ben Hazine'yi soyuyor, devletten çalıyorum) diye kendini ihbar ettiğini tekrar söylüyorum. Sektörün en büyük problemi vergi kaçakçılığıdır, neredeyse yakıt değil fatura satılıyor.' Okumuş daha ne desin?..
Mesele çalınacak şeyleri ortadan kaldırmakta...
Eğer fırsat verilirse, çalacak birileri çıkar!..
Devlet, bu gidişe "dur" diyecek önlemleri almazsa, bu düzen devam edecek!..
Yazık ki yazık!..
Namuslu insanlar vergilerini ödeyebilmek için bankalardan kredi çekerken, böylelerine fırsat verilmesi, vicdansızlık olur!..