Politika, namı diğer siyaset, devlet ve memleket yönetme sanatıdır.

Bulunduğu memleketin ve yaşadığı dünyanın dinamiklerini bilmeyenler, değil konuşmak, bizzat politikayı da yapmamalıdır.

Türkiye'nin ve dünyanın gerçeklerinden soyutlanarak politika yapılamaz. Aksi halde insan hem ülkeye ve hem de kendisine zarar verir.

Günübirlik gazete manşetlerine göre düşünmek ve karar vermek zorunda kaldığımız zaman, yanılabilir ve yanlış kararlar alarak manevi dünyamızı ve gerçek dostlarımızı kaybedebiliriz.

Bir anlık ihtirasımız ya da maddi çıkarımız uğruna ebedi dünyamızı kaybetmenin bir anlamı yoktur ve olamaz da.

Müslüman olarak konuştuklarımızdan, karar verdiklerimizden, baktıklarımızdan ve dinlediklerimizden sorumluyuz. Çünkü politika kamu ahlakını ve hakkını gerektirir.

' Hakkında bilgin bulunmayan şeyin ardına düşme. Çünkü kulak, göz ve gönül, bunların hepsi ondan sorumludur.' ( İsra Süresi,36).

Önümüze sürülen her kağıt parçasına itibar etmek, bizleri birçok yanlış kanaatlere ve kararlara sevk edebilir.

Politika ile ilgilenmek herkesin vatandaşlık görevidir.

Hak'tan yana tavır koymak temel ahlaki görevlerimizdendir. Ancak Hakk'ı gölgede bırakacak şekilde tarafgirliklerden de uzak durmamız gerekir.

Bu konuda bazen Üstat Bediüzzaman'ı okumanın gereğine inanıyoruz.

O diyor ki:'Evet bu zamanda siyaset, kalbleriifsad eder ve asabî ruhları azab içinde bırakır. Selamet-i kalb ve istirahat-i ruh isteyen adam, siyaseti bırakmalı. Evet, şimdi küre-i arzda herkes ya kalben, ya ruhen, ya aklen, ya bedenen gelen musibetten hissedardır, azap çekiyor, perişandır.

Hem zındıka, nifak haysiyetiyle her tarafa döner. Senin dostunu kendine dost edip, sana düşman eder. Senin taraftarlık cihetiyle kazandığın günahlar, faydasız boynunda kalır. Risale-i Nur şakirdlerinin vazifeleri iman olduğundan, hayat meseleleri onları çok alakadar etmez ve merakla baktırmaz. İşte bu hakikate binaen, değil onüç ay, belki onüç sene
dahi bakmasam hakkım var. Sizler baktınız. Günahlardan başka ne kazandınız? Ben bakmadım ne kaybettim?'(Kastamonu,208). Evet, kaş yapalım derken, göz çıkarmamak gerekir diye düşünüyoruz. Selam ve sevgi ile…