Ordu, bütün ilçeleriyle birlikte şehitler abidesinin en üst tepesindedir. En çok şehidi veren en çok şehit acısını yaşayan Ordu'nun il merkezine en yakın ilçelerinden birisi de Ulubey'dir. Ordu – Sivas Karayolu üzerinde Canik dağları yamacında kurulmuş olan Ulubey İlçemiz, coğrafi konumu nedeniyle hak ettiği gelişmeyi, bir türlü yakalayamamıştır. Ama bu ülke için, bu şanlı bayrak için verdiği şehitlerle en önlerde yer alan bir ilçemizdir. Geçtiğimiz günlerde 8 yıl aradan sonra günübirlik olsa da Ulubey İlçemizi ziyaret ettim. Ulubey İlçemizin merkezinde çok önemli değişiklikler görmedim. Ulubey Meydanı'nda çevre düzenlemesi yapılmış. Ulubey Meydanı'nda yaklaşık 8 yıl önce tamda Ulubey Belediyesi'nin önünde saat kulesi demeyelim ama üzerinde saat olan bir direğin duvarında Ulubeyli şehitlerin isimlerinin yazıldığı küçük bir anıt vardı.

Ulubey Belediyesi tarafından Ulubey Meydanı'nda çevre düzenlemesi yapılırken; şehitlerimizin isimlerinin de olduğu o direk (anıt) yerinden kaldırılmış. Çevredeki esnafa ve halka sordum hatırlayan var hatırlamayan da var. Öyle anlaşılıyor ki o anıt kaldıralı hayli zaman olmuş. Kimse o anıtın nereye kaldırıldığını ya da yeniden nereye yapıldığını bilmiyor. Üzerinde şehitlerimizin isimlerinin de yazılı olduğu o anıtı ilk gördüğümde, çok heyecanlanmış ve üzerinde şehit kardeşimin ismini de görünce; işte vefa bu demiştim. O anıtı ilk gördüğümde sanki şehit kardeşimle gözgöze gelmiştim .O anıtı ilk gördüğümüzde yanımda annem de vardı. O mini anıtta şehit oğlunun ismini okuyan annem de çok duygulanmıştı. Şimdi ise o anıtı, Ulubey Meydanı'nda ya da Ulubey'in başka bir yerinde göremeyince çok üzüldüm. Acaba Ulubey Belediyesi şehitlerimizin isimlerini nereye kaldırmış olabilir diye düşündüm. Zamanım olmadığı için de yetkililere soramadım. Şimdi yetkililere soruyorum Ulubey Meydanı'ndaki şehit isimleri nereye kaldırıldı? Ulubey zaten çok küçük bir ilçe bu yüzden burada yapılan da yapılmayan da hemen göze batıyor. Ulubey'de şehit isimlerinin yazıldığı o mini ama çok anlamlı anıtın yenisi ne zaman nereye yapılacak, bunun için daha ne kadar bekleyeceğiz bunu da bilmiyorum.

Şunu çok iyi biliyorum ki şehitlerimiz için ne yaparsak yapalım daha fazlasını hak ediyorlar. Şehitlerimizin isimleri Ulubey Meydanı'nda olmayı da çok hak ediyor. Eğer Ulubey Belediyesi yetkilileri de bizim gibi düşünüyorsa, gerekeni hemen yapmalıdır. Ben inanıyorum ki Ulubey Meydanı'nın tapusu, Ulubeyli şehitlerimizle birlikte bütün şehitlerimizindir. Ulubey Meydanı'nda Ulubeyli şehitlerimizin isimlerinin yazılı olduğu anlamlı yeni bir anıtı yapmak en başta Ulubey Belediyesi'nin vefa borcudur. Bekliyoruz…