Zor bir maça çıktı Samsunspor...
Gerek haftalardır kazanamamanın stresi, gerek alınan kongre kararıyla ilgili sessizlik ve belirsizliklerin devam etmesi, gerek futbolcu ödemeleri, gerek bir kesim taraftarın maça gelmeme kararı alması derken, bir çok olumsuzlukla sahaya çıktı Samsunspor.

Rakip Giresunspor hedefi kovalıyor, bu sezon deplasmanda hiç kaybetmeyen Çotanaklar'ın taraftarı da büyük ümitlerle Samsun'a gelerek kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdu.
Bu sezon tribünde bir türlü taraftar çoğunluğunu sağlayamadık. Taraftarın biletlere indirim talebini yönetim inat edip geri çevirince, bazı taraftarlarda inat edip gelmediler. Yani ben inat, sen benden inat, gel de bu durumu anlat.

Evet Engin hoca haftalardır on birini oluşturmakta o kadar zorlandı ki, nihayet sonunda dediğimize geldi. Ne demiştik, 'forvetinizin olmadığı yerde kendinizce kötü de bilseniz, var olan forvet oyuncunuzu sahaya sürmek zorundasınız'. Muhammet Beşir ilk kez on bir de başladı, bizi de mahçup etmedi, görevini layıkıyla yerine getirerek birde golle süsledi.

Aslında baktığımızda sanki yedek kadroyla sahaya çıktık. Geçtiğimiz haftaların genel on birlerinde yer alan Fukan, Chibuke, Gökay, Ahmet Cebe, Angan ve hatta Ercan gibi isimlerin hepsini bir arada yedekte görmezken, Sifakis, Oğuz, Halil İbrahim, Ömer, Muhammet Beşir, Samaras gibi isimlerin de hepsini bir arada ilk on birde görmemiştik.

Peki doğru muydu?
Engin hoca her yolu denedi, ama mağlup olsaydık yine ağır eleştiri alırdı. Bu isimlerden Muhammet'le Ayite birlikte sahada olmalılar.
Savaşan bir takım izledik ama oyuncu değişikliklerinde yine saçmalayan bir Engin hocada izledik. Yaptığı değişiklikler sonrası oyunu rakibe teslim ettik. İleride top tutamadık, tamamen geri yaslandık. Chibuike'yi oyuna sonradan atmalıydı. Ahmet Cebe'nin sakat olduğu biline biline sahaya sürülüp riske edilmemeliydi.

Samaras her ne kadar eleştirilse de kesinlikle devre arası gönderilmemeli. Saha içerisinde inanılmaz işler yapıyor, günden güne üzerine katıyor. İki haftadır kalede devleşen Sifakis'le birlikte kadroda kesinlikle tutulması gerekir.

Bu maç için adam gibi savaşarak üç puanı kazanan takımımızı ter döken futbolcularımızı kutluyorum. Başka Samsunspor'un olmadığına inanarak tribündeki yerini alan büyük taraftarımıza ne desek az. Tribündeki sayıları değil manevi güçleriyle tek yumruk olup hep birlikte omuz omuza destek verdiler. Helal olsun size.

Önümüzde zorlu Ümraniyespor maçı var, öncesinde bu maçı kazanmak çok önemliydi, kazandık moralle çıkacağımız Ümraniyespor maçından puan yada puanlarla dönüp devreyi kapatacak ve gözler kongreye çevrilecek. Haydi hayırlısı diyelim...