Alınan kongre kararının ardından ilk genel kurulda her zaman olduğu gibi çoğunluk sağlanamadı ve gözler 28 Aralık'ta yapılacak kongrenin ikinci ayağına çevrildi.
Samsunspor'da sportif olarak alınan başarısız sonuçların ardından tepki toplayan yönetime 'istifa edin kongreye gidin' çağrıları yapıldı. İstifayı bilemem ama kongre kararı almak doğru olandı, bunu şahsen bende istedim.
Neden?
Çünkü 'adayız' diyenlere ve 'bırakın' diyenlere 'buyurun birlikte kongreye gidelim' diyerek doğru olanı yaptılar. Evet Sayın Tutu aday olmayacağını bir kısım basın aracılığıyla duyurdu. Fakat 'benim için Samsunspor başkanlık sayfası kapandı' diye net bir söylem yok aslında. 'Aday olacakların önünü açtık' diyor ama oda biliyor ki kongrenin hemen ardından çıkacak tabloya kimsenin cesaret edemeyeceğini. Evet kongreden sonra acil ödenmesi gereken yaklaşık 10 Milyon TL para var.
Peki ne olacak?
Samsunspor başkansız mı kalacak?
Elbette hayır...
Buraya parası olan değil bu takıma gerekli desteği kaynağı bulan başkanlık yapacak, bunu net söylüyorum. Eğer aday çıkmazsa mevcut yönetim 'ben destek buldum' dediğinde hayır sen devam edemezsin mi denilecek?
Buda bir ihtimal, hem de en büyük ihtimal olduğu gibi güven tazeleyip kendilerini daha güçlü kılacaktır. Birileri her ne kadar 'para dileniyorlar' deseler de, demek ki birileri de Samsunspor için kapı kapı gidip ne para dilenebiliyor, nede parasına kıyıp verebiliyor.
Çıkan haberlere bakılırsa adaylar varmış. Eski futbolcumuz Celil Sağır oluşumuyla ilgili haberlere bakıyorum. Kendisini çok severim fakat bu durumun kendisine zamanla zarar vereceğini düşünüyorum. Çevresinden aldığı gazla değil, kendi akıl fikirleriyle açıklamalar yapması ve hareket etmesi daha doğru olurdu.
Yine taraftarı heyecanlandırmak için yapılan diğer bir haber.
Samsunlu iki iş adamı Galip Öztürk ve Kazım Yılmaz'ın bir araya gelmesini, 'Batum'da büyük Samsunspor zirvesi' diye duyurulması. Şuan için böyle bir oluşumda yok.
Sayın valimiz Osman Kaymak'ın eski başkanlardan Emin Kar'ı davet ettiği haberine gelince, böyle bir şey de yok.
Göreceğiz bakacağız 2018'in ilk günleri TUTUnacak mıyız? TUTUşacak mıyız?
Hakkımızda hayırlısı diyelim...