Karadeniz'in gelişen, büyüyen ve göç alan günden güne nüfusu artan şehirdir Samsun. Tabi ki bu şehrin birde marka değeri var, Samsunspor. Bazen sevincimiz, bazen üzüntümüz, bazen dert, bazen keder verse de bu şehirde yaşayanlar için nefes almaktır Samsunspor.
Zaman zaman Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz'ı eleştirdik ama bu kez satırlarımda eleştiri paylaşmayacağım.
Sayın Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, bu şehre yıllardır hizmet ettiniz, şehrimizin görselliğini değiştirdiniz. Bunun aslını inkar eden namerttir. Bütün dünya ülkelerinin ve şehirlerinin en büyük tanıtım aracı futboldur. Bu şehrinde bir futbol takımı var ama ne yazık ki sahipsizlikten yıllardır yoğun bakımdaki hasta gibi yaşam mücadelesi veriyor.
Bu takım Süper Lig'de olmalı...
Süper Lig'de olmak demek on beş günde bir Süper Lig takımı taraftarlarının Samsun'u ziyaret etmesi demektir. Avrupa kupalarına katılması demek, ulusalda Samsun şehrinden bahsedilmesi demektir. Sayın başkanım geçmişi bırakalım, lütfen artık Samsunspor'un elinden tutunuz. Aday kim olursa olsun, adaya değil Samsunspor'a sahip çıkınız. Siz bu şehrin abisisiniz, bu şehir halkıyla, taraftarıyla sizden rica ediyor, güzelleştirdiğiniz Samsun caddelerinde mutsuz dolaşıyoruz. Bu konuda bu şehre bir vefa borcunuz var bunu da yerine getireceğinize inanıyoruz.
Bazı insanları anlatmak satırlara dökmek zordur. İşte bu isimlerden biriside Sayın Valimiz Osman Kaymak.
Daha önce bir çok yerde görev yaptı. Özellikle kaymakamlık yaptığı yerlerden bazı dostlarla yaptığım sohbetlerde, gerçekten mert, vatan sever biri olduğunu biliyoruz. Samsunspor konusunda da duyarsız değil bunu da biliyor ve görüyoruz, ne kadar teşekkür etsek azdır. Sayın Valim, 28 Aralık'taki kongre öncesi bu şehrin kenetlenmesini istiyoruz, isteyen bizler ama bu birlikteliği sağlayacak sizlersiniz. Lütfen siyasetçimizden, iş adamlarımıza kadar toparlanmak adına şehrimizin önde gelenlerini bir araya getirin. Yoğun bakımda olan Samsunsporumuzun bu beraberliğe ihtiyacı var.
Lütfen abimiz ve valimiz, kanayan yaramızı durdurun...
Zor şartlarda İstanbul'a giden takımımıza bugün oynanacak Ümraniyespor maçında başarılar diliyorum...