Her sezon başlangıcı ve devre arası yaklaştığında Samsunspor'da sıkıntıların önü ardı kesilmiyor. Futbolcu alacakları ödendi mi, tahta açıldı mı, kapandı mı transfer yapabilecek miyiz? İşte her sezon başı kafaları karıştıran soru işaretleri ve önümüze çıkan engeller.


Yalnız bu kez sıkıntı büyük, yine aynı sorunlar ama bu kez Samsunspor Kulübü'nün sorunları çözmek için ne bir başkanı var, nede yönetimi. Son zamanlarda kendisine yapılan ağır eleştiri ve protestoları kaldıramayan Başkan Erkut Tutu ve yönetimi önce kongre kararı aldılar, bu yükün altına girecek bir başkan çıkmayınca ertesi gün mevcut yönetimde topluca istifa etti.


Tutunacak mıyız tutuşacak mıyız derken, bu büyük camia çoktan tutuşmuştu bile. Olan taraftara oluyor büyük Samsunspor taraftarının içi yanıyor. Bu arada bilgi kirlilikleri aldı başını gidiyor. Kim kime inanacağını bilmiyor. Bu camiayı sahiplenecek bir yiğite ihtiyaç vardı onu da Allah gönderdi. Ohal sürecinde Sayın Osman Kaymak gibi bir değerin Samsun'a atanması büyük bir şanstı bizim için. Samsun kimliğine sahip bir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın umurunda olmazken değerli Valimiz Osman Kaymak, 'Samsunspor bu şehrin markasıdır, yeri Süper Lig'dir. Bu zor günleri hep birlikte aşacağız' diyerek duruma el koydu. Valilik bünyesinde yurtiçi ve yurtdışı hesaplar açtırdı, şehrin hiç bir köşesinde 10 kişinin bile toplu gezemeyeceği Ohal sürecinde, büyük Samsunspor taraftarına yüksek bir sesle haykırmak için yürüyüş izni çıkarttı. Bu memlekette analar böyle yiğitlerde doğurabiliyormuş demekki. Teşekkürler Sayın Valim Osman Kaymak, Büyük Samsunspor taraftarının gönlünde taht kurdunuz, Samsun halkı ve taraftarı size minnettardır.


Yardımlara gelince, toplanan miktarlar birkaç iş adamı isminin haricinde sadece içi yanan ve dar kesimli taraftarların yaptığı bağışlar olarak görülüyor. Nerede bu şehrin dinamikleri, nerede bu şehirden ekmek yiyen dev alışveriş merkezleri, nerede özel hastanelerimiz, nerede Büyükşehir Belediyemiz, bugün değilse ne zaman, kampanya yerinde saymasın; çığ gibi büyümeliyiz.

Sayın Valimiz, bağışlar toplandıkça futbolcu ödemelerini elinden geldiği kadar yapıyor, ama bazıları var Samsunspor'u kurtarmak için mücadele ediyor bazıları var paralarını kurtarmak için çaba sarf ediyor. Başta Engin hocayı bu kulüpte tutmanın bir anlamı olmadığını belirtmek isterim. Hoca mıdır, yönetici midir anlamadık, ulusal basına bizleri rezil ediyor. Böyle bir şeye kimsenin hakkı yoktur. Ayrıca evladımız dediğimiz bazı futbolcular, sinsi planlar yaparak Samsunspor'u zora soktuğunuzun farkında mısınız? Büyük Samsunspor taraftarının ahını almayın, sizi siz yapan camiaya da ihanet etmeyin. Bu taraftar yapanı da yapılanı da asla unutmaz.

Önümüzdeki süreci takip edelim ama Samsunspor'a destekten elimizi çekmeyelim, yaptıysak desteğimizi olmayanları teşvik edelim. Bizler bu doğrultuda sırf destek çağrısı amaçlı programlarımıza, hem sayfalarımızda hem televizyonda hem radyoda hem de köşe yazılarımızda bıkmadan usanmadan bu destek çağrısını hep yapacağız. Lütfen bu çağrıyı sizlerde yapın, sizlerde yaptırın. Sonumuz hayır olur inşallah.