Kent rantiyecileri aç kurtlar gibi gözlerini okul alanlarına dikmişler.

Uzun zamandır kamuoyunu bu konuda ikna etmek, söylentilerle, haberlerle yönlendirmek için ellerinden geleni artlarına koymuyorlar.

En çok telafuz ettikleri terane, efendim kentlerin trafiğinin yoğunluğunu azaltmamız gerek gibi saçma sapan savunmaları da var.

Kentlerin trafiğinin yoğunluğunu azaltmak için parkomatları kaldırsınlar, gelişigüzel park etmeyi engellesinler, yeter de artar bile.

Bu rantiyecilerin, gözü dönmüş çıyanların amacı okulların bulunduğu arsaları tarumar etmektir. Başkaca ne amaçları olabilir ki, bizleri de kendi yalanlarına inandıracak kadar da aptal görmeleri işin başka tuhaf tarafı.

Kent merkezindeki okullara gün içinde aileler kolayca erişebiliyor, çocuklarını kontrol edebiliyorlar. O okulları dağın başına taşıyıp akşama kadar ne olup bittiği hak getire..

Okul çevrelerinde şeker, sakız niyetine sentetik hapların satıldığı konuşuluyor. Benim de duyumlarım öyle. Veliler en azından okul çevresinde dolaşıp bir nevi kontrol görevini de yerine getiriyorlar. Aynı zamanda etraftaki esnaf da duyarlı olur, mutlaka bu gibi gayrimeşru durumlara.

Düşünsenize kuytu yerlere taşıdığınız okulların etrafının denetimini nasıl sağlayacaksınız. Kim koruyacak çoluk, çocuğumuzu. Her şey de polisiye önlemlerle olmaz ki, aile denetimi de şarttır..

Rantiyecilerin gözü sadece paradır, aç çıyan, çakal gibidir onlar paradan başka hiçbir şey görmez onların gözleri....

Merkezdeki okullar eğer trafik yoğunluğuna sebebiyet veriyorsa, servis araçlarındandır. Onun da çözümü, her mahallede olan okulların kayıtlarında mahalle bazlı değerlendirme yapılması gerekir. O zaman servise ihtiyaç duyulmaz. Okulun yanında oturan aileler o okula kayıt yaptırabilmeleri için referans aramalarına gerek olmayacaktır..

Bırakın şu kentin insanlarını rahat nefes alsınlar, bırakın çocuklarımızı ve okullarımızı onlar birer tarih olarak, yeşil alan olarak kalsın, okul olarak kalsın..

Kentimize, okullarımıza ve çocuklarımıza sahip çıkmak hepimizin görevidir

Okul alanlarımızı rantiyecilerden, çocuklarımızı da uyuşturucu belasından koruyalım...