ABD'nin artık gizlisi saklısı yok!..

Türkiye'nin başına PKK belasını salan ve yıllarca bu örgüte destek verdiği bilinen ABD'nin gerçek hedefini öngöremeyenlerin bugün yaşananları anlamasını beklemek zor elbette...

Irak'ın işgali, Suriye'de yaşatılan iç savaş ve son olarak İran'da halkı sokağa döken provokasyonların nedenini bilmeyenler; ABD'nin, "YPG Ordusu"nu kurabilmek için DAEŞ'e ihtiyacı olduğunu çözebilir mi?..

DEAŞ'ın terkettiği bölgelerin YPG'ye devredilmesinin nedenini anlayabilir mi?..

Dünyanın en ilkel kabilesini dahi uçaksız ve tanksız işgal etmek mümkün değilken, koskoca ülkenin özellikle petrol rafinerileri olan bölgeleri de dahil neredeyse yarısına yakınının ele geçirilmesinin ardındaki gerçeği görebilir mi?..

50'ye yakın ülkeden oluşan "Koalisyon güçleri"nin sabahtan akşama bomba yağdırmasına rağmen ayakta kalabildiğini sorgulayabilir mi?..

Ve nasıl olur da İslam'dan söz eden terör örgütünün silahlı üst düzey kadrosunun Müslüman olmayan yabancı profesyonel askerler tarafından yönetilmesinin arkasındaki planı okuyabilir mi?..

"Şaşkınlık" davranışları ve söylemlerinde bulunanlar, dünyadan bihaber yaşıyor...

ABD, sözde "Kürdistan" kurmak ve bu kukla devleti Akdeniz'e açarak, hem İsrail'in güvenliğini sağlamak hem de bölgede kendisine jandarmalık yapacak bir ordu kurdu...

Bilineni 3 bin TIR olan silah ve mühimmatı verdiği terör örgütü elemanlarını da maaşa bağlayıp, eğitti de...

Bu zamanlama içinde, İran'da halkın sokağa dökülmesine olayına bu açıdan bakarsak; Türkiye, Rusya ve Suriye'nin endişelerini anlamak mümkün olur!..

Yani Afrin, Türkiye'nin olduğu kadar, İran ve Suriye'nin de sigortasıdır...

Türkiye'nin önümüzdeki süreçte karşılayacağı sıkıntıları ön göremeyenlerin Afrin'in önemini anlamalarını beklemek de zordur...

Erdoğan'ın, "Afrin'i almazsak Hatay düşer" ifadesi, meselenin tam özetidir!..