2018 yılına girerken ortak dileğimiz hiçbir annemizin yeni şehit annesi olmaması yönündeydi. Bundan daha güzel bir dilek dilenemezdi. Ben 2018 yılına bu dilekle girdim. Çünkü şehitlerimizin acısı sıradan bir acı değil. Nice evlere ateş düştü. Nice ocaklar söndü .Türkiye bu acılarla yanıyor. Vatanımızı korumak uğruna şehit düşmeye devam ediyoruz. Doğrusu Ordu ili ilçeleriyle birlikte bu uğurda evlatlarını seve seve şehit veren bir ilimizdir. Sadece terörle mücadelede değil , normal zamanda vatanımızı korumak uğruna eğitimini sürdürürken çeşitli nedenlerle şehit düşen evlatlarımızda oluyor. Onların acı haberine dayanmak son derece zor. 2018 yılında Ordu iline ilk şehit haberi, 17 Ocak günü düştü. Eskişehir'den eğitim amaçlı kalkan ve Isparta Yalvaç'ta düşen CASA tipi askeri eğitim uçağındaki 3 şehitten 2'si Ordulu. Türkiye'de son otuzbeş yılda en çok şehit veren illerden biri Ordu.
Bu defa Orduya şehit haberi Isparta Yalvaç'tan geldi. Ordu'nun payına iki şehit acısı birden düştü. Ordu bu defada kaderinden kaçamadı, iki güzel askerini şehit verdi. Kazada şehit olan Ordulu askerler Hava Pilot Binbaşı Ümit Karamustafa ve Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı yüreklerimizi yaktı. İki şehit acısı ile sarsılan Ordu, vatanımızı korumak uğruna bir kez daha üzerine düşeni yapmış oldu. Savaşta ve barışta bu vatan ,bu kahraman evlatlarımız sayesinde korunuyor. Hepsine çok minnettarız. Onların sayesinde bayrağımız özgürce dalgalanıyor. Ordulu iki şehidimizin baba ocağına düşen şehit acısının hiçbir tarifi yok. Ordulu şehitlerimizin baba ocakları alev alev yanıyor. Gerçekten ödenen bedel çok büyük. Geride yetim yavrular, acılı anneler , acılı babalar ve acılı eşler kalıyor. Bunun da bir kader olduğunu düşünüyorum. Keşke kahraman evlatlarımızın kaderi ölümle yazılmış olmasaydı ama kaderin önüne geçilemiyor .İki kahramanımızın vatan için şehit düşmüş olması acımıza teselli oluyor. Biliyoruz ki, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez'. Onların sayesinde evlerimizde rahat uyuyabiliyoruz, çocuklarımızı güvenli ortamlarda büyütebiliyoruz. İçteki ve dıştaki düşmanlarımıza onların sayesinde geçit vermiyoruz Tüm şehitlerimizin ruhu şad ,mekanı cennet olsun. Onların acılı anne ve babalarının dudaklarından dökülen 'vatan sağ olsun' sözü sıradan bir söz değil. O anne ve babalarda elbette çok minnettarız.
Şehitlik mertebesine yükselmiş Ordulu iki kahramanımızı asla unutmuyoruz. Kahraman şehitlerimiz Hava Pilot Binbaşı Ümit Karamustafa ve Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı sadece Ordu'nun değil bütün Türkiye'nin gurur kaynaklarıdır. Aynı talihsiz kazada şehit düşen Kütahyalı kahraman şehidimiz Hava Uçak Bakım Teknisyeni Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Kadir Arlı'da Türk Milletinin gerçek gurur abidesidir. Türk Milleti olarak bütün şehitlerimizle gurur duyuyoruz. Ay yıldızlı şanlı bayrağımızı gönderde dalgalandıran hiç bir şehidimizi ayırmıyor ve asla unutmuyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet ,yakınlarına ve Yüce Türk Milletine sabır diliyorum. Nur içinde yatsınlar ,mekanları cennet olsun…