Türkiye'nin PKK terör örgütü ile mücadelesi çok uzun yıllardır devam ediyor. Bu mücadele 10 veya 15 yıldır devam eden bir mücadele değil. Biliyoruz ki, Türkiye'nin 40 yıla yaklaşan bu mücadelesi Türk ekonomisini de hızla sömürmeye devam ediyor. Türkiye kaynaklarını terörle mücadeleye ayırmak, bu mücadelede başarılı olmak zorundadır. Hiç şüphesiz Türkiye terör örgütünü yenmeye devam ediyor. Ama bu sürecin en can yakan tarafı terörle mücadelede şehit verdiğimiz asker, polis ve sivillerimiz oluyor. Bu acı olaylar hepimizi üzüyor. Doğrusu bu ağır bedeli boşuna ödemiyoruz. Bu bedeli ödüyoruz ki, bu coğrafyada devletçe ve milletçe varız. Şunu da biliyoruz ki PKK terör örgütünü uzun yıllardır ayakta tutan ve sürekli besleyen süper güçler var. O güçler sayesinde PKK terör örgütü, yurt içinde ve yurt dışında varlığını sürdürüyor.

Maalesef müttefikimiz ve dostumuz ABD, PKK terör örgütüne bazen dolaylı bazen de alenen destek veriyor. Onların tek derdi Türkiye'ye bu yolla istedikleri şekilde ayar vermek. Bunu başaramadıkça, çıldırıyor ve yeni yollar deniyorlar. Hemen Irak sınırımızdaki Kandil bölgesinde 30 yıldan fazladır PKK terör örgütünü barındıran ABD'dir. Çünkü PKK Kandil bölgesindeki terör örgütünü her şekilde beslemektedir. Eğer öyle olmasaydı Türkiye Kandil bölgesini çoktan yerle bir ederdi. Türkiye her şeye rağmen Kandil'e nefes aldırmıyor. O bölgede yine de aptal ve beyinsizler bu durumu bile bile ABD maşası olmaya devam ediyorlar.

ABD Irak'ta yaptığını Suriye'de yapmanın peşinde. Bu defa Suriye'deki iç savaşı fırsat bilen ABD, Türkiye'nin Suriye sınırında terör örgütü DEAŞ'la mücadele ediyorum diyerek PKK'nın Suriye'deki kolu PYD /YPG ile çok samimi ve çok sıkı fıkı bir ilişki içerisindedir. ABD onlarca tır dolusu silahı PYD/YPG'ye vererek gerçek yüzünü bir kez daha göstermiş oldu. ABD'nin derdi terörle mücadele değil, Türkiye sınırında Suriye topraklarında terör devleti kurdurmaktır. Bunun için de elinden geleni yapmaya devam ediyor. Silahlarını, dolarlarını ve askerlerini Suriye'deki PKK terör örgütünün kolu PYD/YPG'nin korumasına ve emrine verecek kadar ileri gidebiliyor. Türkiye ABD'nin bu kalleş politikasını asla doğru bulmuyor. Bu durum Türkiye ABD ilişkilerine zarar vermeye devam ediyor. Binlerce kilometre uzaktan gelip Türkiye'nin sınırındaki terör örgütlerine destek veren ABD Türkiye'nin gerçek müttefiki olabilir mi? ABD'nin Suriye'deki terör örgütü PYD/YPG'ye verdiği destek Türkiye'yi zora sokmaya devam ediyor. Bile bile terör örgütüne desteğini sürdüren ABD'nin amacı nedir? Türkiye elbette bu soruyu muhataplarına sormaya devam ediyor. ABD Türkiye düşmanı terör örgütlerine destek vererek Türkiye düşmanlığı yaptığını bilmiyor mu? Açık ve net ABD silahları bölgede Türkiye için ciddi bir tehdit unsurudur. PYD terör örgütünü askeri silahlarla donatmak kabul edilebilir bir durum değildir. Suriye'nin Afrin bölgesinde bulunan PYD/YPG terör örgütü mensupları ABD silahları ile Türkiye'ye meydan okumaya devam ediyorlar. Acaba onların bu meydan okuması kimin desteği ile oluyor? Dünya alem biliyor ki ABD bu desteğin en başındaki devlettir. Afrin'de PYD/YPG teröristlerinin boy göstermesi ABD'nin eseridir. Türkiye kendi varlığını tehlikeye düşürecek hiçbir girişime sınırlarında asla müsaade etmez. Bunun birçok örneği var, bunları hatırlamakta fayda vardır.

ABD'nin binlerce kilometreden gelip Suriye'de PYD/YPG terör örgütüne silah ve eğitim desteği vermesi hem yakışıksız hem de insanlık dışı bir girişimdir. ABD'nin desteği terör örgütlerine değil, terörle mücadele eden müttefiklerine olmalıdır. ABD tutum değiştirmelidir. ABD'den beklenen terör örgütlerinin kafasına binmektir. Türkiye, ABD ile müttefik kalmak istiyor.