Tarihinin en zor sürecini yaşayan Samsunsporumuz, maç arifesinde kongrede aday çıkmayınca tarihi bir kararla kayyuma kaldı.
Evet ikinci yarının ikinci maçına transfer tahtası kapalı, defanstan Hasan ve Abdülkerim'in gitmesinin ardından, Ercan'ında cezalı duruma düşmesiyle, dar olan kadro Engin hocayı iyice zora soktu.
Ufuk ve Çağrı'nın dönüşüyle defansta Çağrı'yı kullandı. Gayet de başarılıydı. Bu iki isimden söz etmişken anlam veremediğim, bu futbolcularla ilgili açılan pankartın Samsunspor'a getirisi ne olacağı düşünüldü. Olur da transfer tahtımızın açılmayacağını düşünürsek, bu oyuncuların dönüşüne teşekkür etmek gerekirken motivasyonlarını bozmak adına açılan pankartın sadece Samsunspor'a zarar verdiğini söyleyebilirim. Kimin düşüncesiydi bilmem ama o futbolcuları olduğu gibi takımı zor günde sahiplenen Vali bey'e de ayıp kaçtı açıkçası.
Erkut Tutu istifa etmeyince maça gitmeyiz...
Etti mi? Etti.
Bilet fiyatları düşmeyince maça gitmeyiz...
Düştü mü? Düştü.
Üstelik zor günde kulübümüze sahip çıkan valimiz Osman Kaymak bir tweet atarak taraftarımıza maça gelin çağrısında bulundu. Büyük Samsunspor taraftarının jesti böyle olmamalıydı. Gelenlerden Allah razı olsun. Ama klavye başında sallayanlar sizler neyin peşindesiniz? Gerçekten anlamak mümkün değil. Hani amatöre de düşse kaldırıma çıkar destekleriz diyenler, takım kayyuma kaldı bundan kötü ne olabilirdi? Sahiplenmek bu mu? Evet kayyum kelimesi hepimizi çok korkutuyor. Ama dua edelim ki Valimiz Osman Kaymak, şehrin halkı Samsunspor'u önemsiyorsa ben de halkıma destek vererek Samsunspor'a sahip çıkıyorum dedi.
Açık söyleyeyim giden Valimiz İbrahim Şahin olsaydı kayyumu tam manasıyla yaşardık. Kısacası bir Karşıyaka, Sakarya, Kocaeli veya Ordu çoktan olmuştuk.
Yönetimsiz ve başkansız Samsunsporlu oyuncuların özgüveni sanki daha fazlaydı bu maçta. Takım olarak iyiydik ama iki haftadır maçın yıldızı bana göre Samaras'tı. Ayite yine bildiğimiz aynı Ayite. Onun yerinde misal bir Ofoedu ismi olsa, ileri uçta daha başarılı Samsunspor izlerdik. Yabancı kontenjanında Ayite sınıfta kaldı. Muhammet Beşir üzerinde takıntısı devam ediyor Engin hocanın, bunu net olarak öğrendik. Galip gelmiş olabiliriz ama bizler bu oyuncuyu kazanalım derken Engin Hoca kaybetmek için elimden ne geliyorsa yapıyor.
Önümüzdeki hafta transfer tahtası açılacak bazı oyuncular üzerinde duruluyor. Valiliğimizce kayyum yönetimi kurulacak, açık söyleyeyim bu sezon böylesi daha hayırlı olacak. Valimiz Osman Kaymak neredeyse bütün eforunu Samsunspor için harcarken, bazı kesim taraftarlarımız nedense sadece seyrediyor bu durumu. Asıl bugün birlik günü.
Böylesi zor bir süreçte 2-0'la Kaymak gibi bir galibiyet elde ettik. Bu galibiyeti önce değerli Valimiz Osman Kaymak'a sonra soğuk havaya rağmen tribünde yerini alan büyük Samsunspor taraftarına armağan olsun. Güzel günler görmek dileğiyle...