Yedi yıl önce,Türkiye'nin Suriye politikalarının yanlış olduğunu iddia edenler, Ortadoğu'daki sorunlara fiili müdahalenin sonuçlarının ülkemiz ve insanlarımız için iyi sonuçlar yaratmayacağını söyleyenler,yazanlar -ne yazık ki-haklı çıktılar.

Ahmet Davutoğlu'nun,başbakan danışmanlığı döneminden beri savunduğu 'Yeni Osmanlıcılık' hayalleri,devletin önceleri kabulünü görmüş;ancak, uygulamaların sonucunda ülkeyi getirdiği kötü durum anlaşılınca,bu politikalardan vazgeçilmiştir. Davutoğlu, yanlışlarının bedeli olarak koltuğunu kaybetti.Türkiye ise,dolaylı olarak içinde bulunduğu savaşın ağır faturasını;içerde ve dışarda terör olayları nedeniyle kaybettiği onca insan,dört milyona yakın mülteci,maddi ve manevi kayıplarla ödedi.

Sorun bitmedi,şimdi de doğrudan savaşa girmiş bulunuyoruz.

Ortadoğu'da yaşıyoruz;ama bizim aydınlarımız,Batı'yı tanıdığının onda biri kadar, burnunun dibinde yaşananları anlamaktan uzak.

Bu bölgede,başta ABD olmak üzere, emperyalist devletler,barış istemiyorlar. Bölge halklarını,-çoğu Müslüman olmasına rağmen-etnik temelde birbirleriyle kavgaya tutuşturup, bütün taraflara silah satarak,hem bölgenin kaynaklarını sömürüyor hem de istikrarsız monarşiler eliyle çıkarlarını ve politikalarını sürdürüyorlar.

Emperyalist devletlerin barış ve özgürlük getirdiği hiçbir ülke ve halk yoktur.Bölgede uygulanan emperyalist politikalardan ve savaşlardan en büyük zararı gören halkların başında da Kürtler geliyor.Kürtler ve bütün bölge halkları; emperyalistlerin'böl-parçala-yönet' politikalarını boşa çıkarıp,hep beraber,el ele vererek 'barış ve kardeşliği' yeniden inşa etmeleri gerekiyor.

Etle tırnak olmuş bu halkların,emperyalizmin savaş ve sömürü politikalarından kurtulabilmesi için, birlikte mücadele etmeleri olmazsa olmaz bir zorunluluktur!..

Bizim de, yöneticilerimiz başta olmak üzere,kendi içimizden gelen eleştirilere kızmayıp,söylenenlere kulak vermemiz;bölge ve ülke barışı için her kesimi dinleyip,desteğini almaktan başka çaremiz yok.

Güçlü birine kızıp da ondan alamadığı hıncını çevresindekilerden çıkarmak anlamında bir deyimiz var hani:Eşeğe kızıp semerini dövmeyelim!..