Zor süreçte, zor bir günde, zor bir maça çıktı Samsunspor.
Son iki maçtan dört puan çıkartan Samsunspor'un, bu hafta oynayacağı B.B. Erzurumspor maçı, taraftar tarafından merak ve heyecanla bekleniyordu.
Hiçbirimiz düşünemezdik ki maçın önüne ne geçebilir diye. Maç arifesi akşamı kalleş terör örgütü tarafından şehit edilen askerlerimizin sayfalara düşen haberleri tüm ülkeyi yasa boğarken Samsunumuza gelen şehitler bizleri hem derinden üzdü hem de oynanacak maçında önüne geçti.
Maçın oynanacağı saatle Şehit törenlerinin çakışması maça gelen taraftarları da mecburiyetten ikiye böldü. Bu sebepten dolayı bugün o tribünler neden dolmadı sitemini yapamayız Çünkü herkes üzerine düşen görevini yaptı bugün.
Maça gelince, açıklanan kadroya baktığımızda, değişik isim olarak ilk 11'de geçen haftanın Yıldız ismi Enes İslam İlkin vardı. Enes bugün yine çok çalıştı çok mücadele etti ama birileri futbolun bir takım oyunu olduğunu kendisine mutlaka hatırlatsın derim. Eğer bugün maç beraberlikle sonuçlansaydı, davrandığı bencil pozisyon sonrası çok eleştiri alırdı. Futbol basit oynanır, Oğuz Gürbulağa topu çıkarmak kolay olanıydı. Enes zoru başarmaya çalıştı olmadı ama yine de tebrikler evlat diyelim.
Ercan defansın bel kemiği konumundaydı adeta. Çağrı yine çok başarılıydı, Ahmet Burak, Ahmet cebe ilerleyen yaşlarına rağmen müthiş mücadele ettiler, Samaras yine göz doldurdu. Göksu bu stadyumda son haftalarda boş geçmem diyor adeta. bu kadar ismi söylemişken bana göre maçın Yıldızı da Panter Furkan Köse'ydi.
Oyuncu değişiklikleri eleştiriye açık olsa da formda olan isimleri elbette teknik ekip görüyor, değişiklikler bu doğrultuda yapılıyordur Samet Kılıç ne kadar yetenekli olduğunu gösterirken bundan böyle ben de hazırım diyor.
Kayyum atamasından sonra, kaliteli isimlerden oluşan yeni ekip ilk maçını kazanmış oldu böylece. Üç hafta önce akıbeti belli olmayan Samsunspor, bu sezon bu şartlarda lige tutulabilir mi soru işaretleri kafalarda dolaşırken, üç haftada yedi puan toplayan Samsunspor'un hedefi acaba Playoff olabilir mi diye de düşünmeden edemiyoruz. Sayın valimiz Osman Kaymak başta olmak üzere galibiyette emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.
Birlik beraberliğin aşamayacağı engel yoktur. Samsunspor'un zorlu sürecinde kişisel menfaatleri uğruna farklı hesaplar içerisinde olanlara başka Samsunspor'un olmadığını hatırlatmak istiyor, kötü günde kabuğuna çekilenler iyi günde değişik hesaplar yapmasınlar diyorum.
Cuma İzmir'de olacağız. Altınordu maçında bu aslanlar yine elinden gelenin en iyisini yapacaklardır. Bizler de orada olacağız. Bir maçı daha geride bıraktık mutlu olduk belki ama sevincimiz Buruk şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet dilerken Afrin'de savaşan Mehmetçiklerimize Rabbim güç kuvvet versin dualarımız onlarla. Biz bir ölür bin doğarız, biz Türk'üz onlarında hesaplarını bozarız.