Şehit cenazeleri ateşin düştüğü yerdir. Ateşin düştüğü yerde en çok şehit annelerinin yüreği yanar. Çünkü şehit acısı büyük bir acıdır. O büyük acıya dayanmak kolay değildir.11 Şubat 2018 günü Samsun'da iki şehit cenazesine katıldım. Önce Samsun'un Havza İlçesinde Şehidimiz Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şahin'in Kevser Camiinde öğle namazına mütakip cenaze namazını kıldık. Annesinin gözyaşları eşliğinde kahraman şehidimizi Havza'da mahşeri bir kalabalıkla cennete uğurladık. Gerçekten çok zor bir gündü. Samsun'a iki şehit cenazesi birden gelmişti.

Havza'daki şehidimizi sonsuzluğa uğurladıktan hemen sonra hiç vakit kaybetmeden Samsun'un Çarşamba ilçesine Epçeli mahallesine (köyüne) geldik. Çarşambalı kahraman şehidimizin naaşı köy meydanında namaz için bekletiliyordu. Şehidimiz Piyade Uzman Çavuş Burak Akalın'ın tabutu Türk bayrağı ile sarılıydı. Askerler şehidimizin tabutunun başında saygı nöbetindeydi. Binlerce insan Şehit Piyade Uzman Çavuş Burak Akalın'ı son yolculuğuna uğurlamak için toplanmıştı. İşte o kalabalığın arasında bir anne vardı ki, o annenin yüreği herkesten çok yanıyordu. O annenin adı Aysel Akalın'dı. Biricik oğlunun Türk Bayrağına sarılı tabutunun yanındaydı. O anne büyük acısına rağmen son derece metanetli ve vakur duruşlu bir anneydi. Her şeye rağmen dik duruyordu. O annemiz tekrar tekrar tek bir şey söylüyordu: 'Allahım bana peygamber sabrı ver.', 'Allahım bana peygamber sabrı ver.'

O şehit annemizin isteğini duyanlar ise amin diyordu. Amin… Şehit annesi olan annemden biliyorum, şehit annesi olmak kolay değil. Şehit annesinin Allah'tan isteği sadece sabır. O şehidimizin annesi de peygamber sabrı istiyordu… Şehit anneleri niye peygamber sabrı ister hiç düşündük mü? O büyük acıya nasıl dayanır şehit annesinin yanan yüreği, hiç farkında olduk mu? Hiç empati yaptık mı? Bir defa olsun bunu bir düşünelim, farkında olalım, empati yapalım. Şehit annelerinin yüreği çok yanıyor. Şehit anneleri bu yüzden peygamber sabrı istiyor. Kur'an-ı kerimde sabrın önemi bildiriliyor. Bir ayet meali şöyledir: (Ey Resulüm, kafirlerin eziyetlerine, ülülazm Peygamberler gibi sabret!) [Ahkaf 35].Şehit annesinin yüreğindeki en büyük acı şehit evladının acısıdır. Allah'ım şehitlerimizin annelerine peygamber sabrı ver. Evlat acısı yaşamak kolay değil.

Çarşamba şehidini uğurlarken şehit annesi Aysel annenin ağzından dökülen kelimeler duyanlara amin dedirtiyordu. Aysel anne ,' Allah'ım bana peygamber sabrı ver' diyordu. Asker oğlunu vatana, millete, bayrağa şehit vermiş bir annenin isteği buydu. Mahşeri bir kalabalık arasında olsa bile duymazdan gelemezdim, Ben de diğer duyanlar gibi amin dedim, amin diyorum. Şehit acısının başka ilacı yok ki, Allah'ım bütün şehit annelerine peygamber sabrı versin. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Her ateş düştüğü yerde sönmüyor. Acıyla yaşamak, acıyla kalan bir ömrü geçirmek sadece peygamber sabrı ile olur. Buz gibi bir mezar taşına evladım diye sarılmak kolay mı?