ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Türkiye'ye gelirken yaptığı bir açıklamada, 'YPG'ye ağır silah vermedik. Geri alacak bir şey yok' diyor. Bu açıklama kargaları güldürecek kadar komik ve ciddiyetsiz bir açıklama. ABD'nin terör örgütü PYD/YPG'ye 5 bin TIR dolusu silah verdiği bilinirken bu yalan demetini dünya kamuoyu ile paylaşan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın yüzünün bile kızarmaması aklımızla alay etmektir. Dünya biliyor ki ABD yönetimi, terör örgütü PKK/YPG'ye binlerce TIR dolusu ağır silah, roket, araç ve mühimmat yardımı yaptı. Üstelik bu Amerika Türkiye'nin müttefiki. Suriye'de PKK/YPG bu silahlarla Mehmetçikleri şehit ediyor. Kilis'e, Gaziantep'e, Reyhanlı'ya, Hatay'a ABD'nin verdiği roketler atılıyor. Ankara'ya gelen ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'a Türkiye'de en üst düzeyde bunlar belgeleriyle anlatıldı. Şimdilik ABD yalanında değişen bir şey yok. Ama karşılarında kararlı bir Türkiye olduğunu görmezden gelemezler. Bu defa Türk askerinin başına çuval geçiremeyecekler. O çuval kendi başlarına geçecektir.

Afrin bölgesine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı Türkiye'nin Suriye'yi işgal harekatı değildir. Türk Silahlı Kuvvetleri Türkiye'nin bekası, bölgenin güvenli ve huzurlu hale gelmesi için operasyona başlamıştır. Türkiye'nin başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu'nda Mehmetçik destan yazmaktadır. ABD'nin PKK/YPG terör örgütüne her türlü silah ve mühimmat yardımına rağmen Mehmetçik bölgeyi teröristlerden temizlemektedir. Türkiye hayati bir ortak diyen ABD Suriye'de ikiyüzlü davranmaktadır. Amerika siyasi ve askeri olarak, PKK/YPG terör örgütünün arkasında ve yanında durmaya devam etmektedir. Türkiye sınırında bir terör devleti planlamaktadır. ABD'nin Suriye'de izlediği politika Türkiye'yi zora ve hizaya sokma politikasıdır. Öyle değilse ABD neden YPG'ye destek veriyor? Bunun başka bir açıklaması yok. Türkiye başına çuval geçirilecek bir ülke değildir. Türkiye bu haklı davasında bir ve beraberdir. ABD, Suriye'de Türkiye'ye ders vermek isterken ders alacaktır. ABD'nin sarıldığı PKK/YPG terör ipi kopmuş ve elinde kalmıştır. Şimdi bile ABD teröre destek vermediğini söylüyorsa, Suriye politikasını gözden geçirmelidir. Çünkü Suriye ABD ile değil, Türkiye ile sınırı olan bir ülkedir. ABD'nin algı operasyonu hiç kimseyi kandıramaz. ABD, PKK/YPG ile müttefik gibi davranmaktadır. PKK/YPG müttefiki olan hiç bir devlet Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin müttefiki olamaz. Böyle bir müttefiklik mide bulandırır. Bu süreçte Türkiye'nin geldiği nokta budur. ABD yalanlarıyla hem güldürüyor hem de mide bulandırıyor. PKK/YPG terör örgütüne açıkça silah vermeye devam eden ABD şehit verdiğimiz her askerimizden sorumludur.

PKK'nın Suriye'deki kolu YPG'yi büyütüp besleyen Amerika Suriye'deki iç savaşı ganimete çevirmek için her türlü yalanı söylemektedir. Türkiye'nin sınırında PKK terör devletini nasıl kurdurabilirim gayreti içerisindedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ABD'nin bu kirli girişimine Suriye'de başlattığı terör operasyonları ile dur demiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri ne yapması gerektiğini de, ne yapmaması gerektiğini de çok iyi bilmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri terör unsurlarını etkisiz hale getirmek, sivillerin can güvenliğini sağlamak ve bölgeyi gerçek sahiplerine teslim etmek için büyük bir mücadele içerisindedir. Bu uğurda Mehmetçikler şehit düşmekte ve gazi olmaktadır. Siz, şehit düşen Mehmetçiklerimizi sadece PKK/PYD'nin mi şehit ettiğini sanıyorsunuz? PKK/PYD'ye 5 bin TIR dolusu ağır silah, roket, araç ve mühimmat yardımı yapanları unutursanız, yanılırsınız. ABD'nin bin demet yalanı sizi de kandırır. Kanmak yok! Suriye meselesinde yaşananlara bakın ABD yalancının, ikiyüzlünün tekidir. Gerçek bu değil mi?