Bakanlığın yaptığı her açıklama,yeni tartışma ve kaygıları da beraberinde getiriyor.

MEB,2017 yılında,yeni müfredat tartışmaları sürecinde, 'bitişik eğik yazının kaldırılması' talebini dikkate alarak,12 yıl okullarda zorunlu olan el yazısı ile okuma-yazma modelini kaldırmıştı.

El yazısı kararı,ilkokullarda sınıf öğretmeninin tercihine bırakılmış; öğretmenlerin yüzde 95'i dik temel harfleri seçerken sadece yüzde 5'i el yazısını tercih etmiş,tercihlere göre hazırlanan materyaller okullara gönderilmişti.

Bu yıl,yan yana iki ayrı birinci sınıfta farklı yazı biçimleri uygulanması, hem öğretmenler için hem de öğrenciler için zorlukları da beraberinde getirince,gelişmeleri değerlendiren bakanlık, el yazısı kararında değişikliğe gitti. Artık,hangi yazı tipinin kullanılacağına,Okul Zümre Öğretmenler Kurulu karar verecek.

Peki,farklı ilkokullardan gelen çocuklar,ortaokula geçtiklerinde ne olacak?Onu da o zaman düşünürüz artık!..

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'TEOG kaldırılsın' talimatının ardından, MEB yayımladığı yönetmelikten de geri adım attı.

5 ay önce fen, sosyal bilimler ve proje okullarına sadece 5 şube şartı getiren MEB, sistem değişince bu şartından vazgeçti. Önceki gün yapılan yönetmelik değişikliğiyle artık çok tercih edilen okullarda fazladan sınıflar açılabilecek.Proje okullarındaki sınıfların öğrenci sayıları da 40'a kadar artırılabilecek…

Bu karar,geçmişte Anadolu liselerine ek sınıflar açılması için yapılan siyasi ve idari baskıların yeniden yaşanılabileceğini ve niteliğin düşmesine neden olabileceği kaygılarını da beraberinde düşündürüyor…

Ayrıca sınavsız olarak adresine yakın okullara yerleşemeyen öğrenciler de kurulacak komisyonla aynı ilçedeki boş okullara yerleştirilecek.Yerleştirmeler tercih edilen okul türü ve Ortaokul Başarı Puanı (OBP) esasıyla yapılacak.

Özel okullardan devlet okullarına geçmek zorunda kalan çocuklar da tercihlerine göre adrese dayalı olarak, bu komisyon tarafından devlet okullarına yerleştirilecek.

Velileri en çok kaygılandıran konu:Öğrenciler tercih etmedikleri okullara yerleştirilemeyecek. En azından şimdilik yapılan açıklama bu…