Halk Eğitimi Merkezleri tüm yurtta bazı istisnaların dışında en az on iki kişi bir araya geldiğinde istediğiniz kursları açıyor hemen hemen..

Yaygın eğitim kapsamında yer alan Akşam sanat okulu ve halk eğitimi merkezleri bünyesinde konusunun hakimi, kendi alanlarında üstün mertebeye ulaşmış sayısız usta öğreticiler, ustalar ve kendi branşlarında toplumda kendilerini ispat etmiş kişilerin yanı sıra kadrolu öğretmenleriyle yurdun dört bir tarafına yayılmış geniş bir eğitim-öğretim ailesidir.

Herhangi bir dernek, cemiyet, kurum ve kuruluşlar Halk eğitimi merkezlerinin bu nimetinden yararlanmaya çalışıyorlar. Hem de bu sayede sayısız insan için ki; bu insanlar arasında sanatçılar, halk oyunlarına yıllarını vermiş insanlar, tiyatrocular, el işi ile ilgili bilgi birikimleri olan kadınlar, aşçılar vs..vs.. yeterli şartları taşıyan bu emektarların ekmek kapısıdır. Üstelik bunca yılın birikimlerini halkla buluşturan birer sanat emekçileridir.

Hal bu iken; bu fırsatı en iyi değerlendirenler özellikle son yıllarda belediyeler oluyor. Her türlü kurs açılması için imkanlarını seferber ediyorlar. Gerek kurs açılacak binalar, bu binaların tüm ısınma ihtiyaçlarını elektriği, suyu .. Ne eksikse tamamlayıp kurs için uygun konuma getiriyorlar. Çok güzel bir hizmet birlikteliği.

Benim asıl bahsetmek istediğim; Belediyeler kaldırım, inşaat, ihale gibi para kazandıracak işlerle ilgili değildir sadece bunu hep dillendiriyoruz. Sosyal Belediyecilik gibi bir kavram da vardır, toplumun her türlü sosyal-kültürel ihtiyaçlarını da karşılamak gibi bir görevi vardır.

Kültürel ve sanatsal anlamda kadrolarını da oluşturmalılar. Bu alanları güçlü bir şekilde destekleyecek Halk Eğitimi Merkezleri zaten var...