İç saha maçı denildiğinde herkesin aklından üç puan geçer tabiiki ama böylesi kolay gibi görünen zor maçlardan da bir puan çıkartmak önemliydi.
Ümraniyespor'un puan kaybetmesinden sonra Çaykur Rizespor'un şampiyonluk yolunda bu maçı kazanması büyük avantaj olacaktı.
Ligin ilk devresindeki Rize deplasman maçına Engin İpekoğlu ile çıkmış o maçta da bu maçta olduğu gibi birer puana razı olmuştuk.
Önce kulübedeki kan değişiminden söz etmek istiyorum. İstifa sonrası Besim Durmuş'un gelişi takıma öyle bir pozitif enerji vermiş ki maça çıkmadan önce futbolcuların yüz ifadeleri bunu anlatmaya yetiyordu. Diyeceksiniz ki o zaman bu pozitif enerji sahaya ve skora neden yansımadı. Bizim en büyük eksiğimiz camia içerisinde birlik beraberliğin yok olduğunu Engin hocanın bu enerjiyi veremediğini iddia etmiştik. Oysa Besim Durmuş kulübe önünde adeta maçı yaşıyor heyecanı izlemeye değerdi. Oyuncularla olan diyaloğu olsun onları sevip okşaması olsun, bu takımın zamanla daha iyi olacağı ihtimalini verdi.
Maça gelince, kadroya baktığımızda Samaras hariç yabancılara forma şansı vermemişti Besim hoca. Haftalardır oynatılsın istediğimiz Muhammet Beşir kendinden bekleneni sahaya yansıtamadı. Zaman zaman ağır kaldı zaman zaman yorgun düştü. Tabii ki bunun nedeni maç eksiğinin olması.
Maçın başından itibaren bana göre değişmesi gereken ilk oyuncu Ahmet Burak Solakel'di. Çok hatalar yapmasına rağmen 90 dakika sahada kaldı. Tabii ki bunun nedeni de maçın henüz başında Ahmet Cebe'nin sakatlanıp oyundan çıkmasıydı. Kadroda sağ bek oyuncu olmaması ve Cebe'nin mevkiine mecburiyetten Ahmet Burak'ın konulmasıydı. Enes İslam ve Ayite değişikliği biraz tartışılır. Enes'in oyunda kalması gerekirdi. Samaras'a ne kadar övgü yağdırıyorsak aslında bir o kadar da Enes'i alkışlamamız gerekiyor. Hücuma kalkmakta zorlanan takımın sanki yedek bataryası gibi çalışıyor maşallah. Bence sahada kalmalıydı.
Oyunun bütün bölümünde lidere karşı maça ortak olduk direkten dönen toplarının haricinde kaleye şutları yok desek yalan konuşmuş olmayız herhalde.
Bizim hocanın gelişinden rahatsız olan bazı kalemler sahaya çıkmadan eleştirmiş olsalar da, bende diyorum ki en önemlisi kaybolan birlikteliği sağlamaktı. Bunu görmek bizleri mutlu etti zamanla istediğimiz sonuçlarda gelecek. Bize bir hocaya görevi almadan vurmak değil kucaklamak sahip çıkmak yakışır. O durum sadece Samsunspor'a zarar verir.
Ateş çemberinde ki bütün takımlar haftayı birer puanla kapattı. En büyük sürpriz Denizlispor'un evinde 2 puan kaybetmesiydi. Böyle bir haftada lider karşısında yenilmemek de önemliydi.
Taraftarımızı ayakta alkışlıyorum doksan dakika on ikinci adam desteğini kendilerine yakışır şekilde verdiler. Salı günüde Elazığspor karşısında inanıyorum takımımızı yalnız bırakmayacaklardır.