Seçimler yaklaştıkça iç politika da hareketlenmektedir.

Partilerarası ittifaklar ve hatta bütünleşmeler gündeme gelmektedir. Partilerin misyonları farklı da olsa ittifakları mümkündür ama bütünleşmeleri asla.

Misyonları farklı olan partilerin bütünleşmeleri, birinin diğeri adına dükkanını kapatması anlamına gelir ki, buda sermaye ortaklığı demek değildir.

Saadet Partisi herhangi bir parti ile ittifak yapabilir fakat bütünleşebilir mi?

Bu zor soruyu kim cevaplandırabilir?

Bu partinin geleneği bağımsızlar hareketinden sonra MİLLİ NİZAM PARTİSİ ile başlar.

Milli Nizam Partisi, kapatılma gerekçelerinden biri olan merhum Abdurrahim Karakoç'un , 'HAK YOL İSLAM YAZACAĞIZ' şiiri ile bismillah demiştir. Merhum Erbakan da her zaman özel sohbetlerinde bu özel misyonu dillendirmiş ve Milli Görüş'ü hep Fatih'e ve bu alanda mücadele vermiş büyük zatlara dayandırarak rol-modeller oluşturmaya çalışmıştır.

Yola, ağaca, pınara
Esen yele, yağan kara
Yağmur yüklü bulutlara
Hak yol İslam yazacağız.

Koç burcuna, yay burcuna
Bebeklerin avucuna
Minarelerin ucuna
Hak yol İslam yazacağız.

Bucak bucak, köşe köşe
Kara taşa, kor-ateşe
Yıldıza, aya, güneşe
Hak yol İslam yazacağız.

Bu misyonla yola çıkmış bir partinin genel misyon bileşenleri nasıl yorumlanabilir?

Bunlar da partinin; 1- amacı, 2-temel kuralları, 3-genel kimliği, 4-temel politikaları, 5- değerleri olarak ortaya çıkar.

Saadet Partisi'ni bugüne taşıyan geçmiş geleneği kesintiye uğrasa da hiçbir zaman kurucu liderinin oluşturduğu ve bismillah dediği misyonundan sapmamıştır. En azından kitlelere böyle mal olmuştur.

Şimdilerde iktidar yani hükmetme hırsı ile misyon aşkı mücadelede etmektedir. Gelecek yazılarımızda vizyon ile ilgili değerlendirmelerde buluşmak umuduyla selam ve sevgiler.