Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Metal yorgunluğu bitmiş, diriliş başlamıştır' sözleri, sadece Samsun'da değil; başkent kulislerinde görevden alınacakları ileri sürülen Ordu ve Trabzon Büyükşehir Belediye başkanları ile bazı ilçe belediye başkanları hakkındaki tezviratlara da noktayı koymuştur.

AK Parti'de genellikle il kongreleri öncesinde yapılan görevden almalardan kaynaklanan bu beklentiler Samsun'da, Recep Tayyip Erdoğan'ın kürsüden söylediği bu sözlere kadar devam etmiştir.

Diğer illerdeki uygulamaları bilmem ama belediye başkanları Yusuf Ziya Yılmaz, Erdoğan Tok, İshak Taşçı, Osman Genç, Hüseyin Dündar, Zihni Şahin ve İbrahim Sadık Edis'in 'büyük kongre delegesi' yapılarak bir anlamda onore edilmesi, genel merkezin onlara olan bakış açısını da göstermiştir.

Yani, bunu anlamı 'beraber yürümeye devam' demektir.

AK Parti Genel Merkezi'nin bu tavrının Samsun'a yansımasının olumlu gelişmeleri çok uzak değil, yakın zamanda görülecektir. Çünkü, 2019'daki seçimler AK Parti için 'var olma' yarışıdır. Bu süreçte geçmişte yaşanan kırgınlıkların bittiğinin görülmesi hiç kimseyi şaşırtmamalıdır!..

Bu bir temenni değil, mecburiyettir.

Samsun için olması gerekende budur!..

Bu arada 'yandan çarklı' bir takım odakların kumpaslarına ve dolduruşuna dikkat etmek gerekecektir…