Maçın ve oynanan kupanın pek önemi olmadığı için organizasyonda öyle eskisi gibi yani Spor Toto Süper Lig deki gibi özenle yapılmıyor. Oyuncular Süper Lig de daha çok heyecan veren müziklerle maça ısınırken, dün ise stat hoparlörlerinden Cengiz Kurtoğlu ve Işın Karaca şarkıları yükseliyordu. Bir de şu mezdeke havaları. Işın Karaca nın yanlış hatırlamıyorsam, 8 parçasını üst üste dinledim.

Stat desen bomboş. Güvenlikçiler, polis, basın mensupları ve her iki takım dışında koca statta toplasan, belki 100 belki 200 kişi vardı. Kimin niye oynandığını bilmediği bu kupa maçlarından biz ortama heyecan katabilmek için hep gençleri kazanmak diye bahsettik. Gençler dediğimiz de, 17 yaş ve üstü. Bazı takımların bel kemiği olan ve A Milli takımlarında bile forma giyen gençler var ya hani dünyada, bir de bizim gençler!.

A Takım da oynaması gerekirken, A2 de oynayan. Federasyona ayıp olmasın diye katınılan bir kupada sırf sahaya oyuncu olsun diye çıkan gençlerimiz. Bu 6 maçın sonunda acaba kim ne görecek de bu oyuncuları A Takım a kazandıracak merak ediyorum. Gençler yanlarında ağabeyleri, daha tecrübelileri ile kendilerini geliştirir. Yoksa gerisi boş.

Gerçi siz de haklısınız. Daha 2 yıl önceye kadar şu anda 30 yaşında olan Fenerbahçeli Semih e de genç Semih denmedi mi? Yine kraşeyi bozmayayım ve gençler diye bahsedeyim bizimkilerden. Yıllardır altyapıda olan, gerekli eğitimleri alan bu gençlere bu zamana kadar liglerde niye şans verilmedi? Yetersizlerse, niye gönderilmedi. 17 ve üstü yaşında olan bu oyuncular eğer iyiyse de neden hiç oynatılmadı?

Yoksa, burada Karabük ü yenmişsin yenilmişsin ne fayda. Eğer gençleri kazanmak istiyorsak, onlara daha fazla ve önemli maçlarda şans vermeliyiz. Böyle fiyaskodan oynanan kupa maçlarında genç falan kazanılmaz. Kendimizi kardırmayalım. Yeni sezon başı gelecek gerekli transferler yapılacak. Bu transferler ilk 11 ve kulübe için yapılacak. Bizim gençler yine Bölgesel Amatör Lig, biraz iyi olanlar da 3. Lig de oynayacak.Haksız mıyım?