Liselere girişte uygulanacak sistem ile ilgili kaygılar, sınav yaklaştıkça daha da artarken Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 'Veli ve öğrencinin istemediği okula kayıt yapılmayacak." dedi. Ayrıca, liselere kayıtta yaşı küçük olan ve devamsızlık yapmayan öğrenciye öncelik verileceğini belirtti.

Liselere kayıt sistemi ile ilgili sınav yönergesi hazırlandığını belirten bakan, okulların yüzde 10'unun sınavla öğrenci alacağını söyledi ve Türkiye'nin Avrupa'dan sadece okul öncesi eğitimde geri kaldığını da iddia etti.

Velilerin liseler konusundaki kaygılarını haklı çıkaracak çarpıcı bir haber yer aldı Cumhuriyet gazetesinde:

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün şehirdeki dinci vakıflarla düzenlediği 'Gençlik ve İnanç' konulu çalıştayda, İmam hatiplerde, iktidarın beklediğinin ötesinde bir anlayış geliştiğini gösteren ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

İmam hatip öğrencilerinin dini bilgilerdeki tutarsızlıklar nedeniyle deizme kaydığı belirtildi.

Öğrencilerin, kötülük meselesi çerçevesinde, 'Neden Tanrı'nın yeryüzünde kötülüklere müdahale etmediği ve sessiz kaldığı' sorusu bir inanç problemi olarak değerlendirdiği, din adamlarının birbiri ile çelişen açıklamalarını da eleştirdiği, okullardaki din ve bilimin çeliştiği düşüncesini besleyecek dini anlatımların öğrencilerde inanç problemlerine neden olduğu, meslek dersleri öğretmenlerinin öğrencilere örnek olamadığı, sorularına yeterli yanıt verilemediği ve öğrencilerin anlatılan dini bilgilerdeki tutarsızlıklar nedeniyle deizme kaydığı sonucuna ulaşıldı.

Deizm, Evren'in işleyişine müdahale etmeyen tek tanrı olduğuna inanır. Dinsel bilgiye dolaysız biçimde sadece akıl yoluyla ulaşılabileceği ilkesini esas alan deizm bu sebeple vahiye dayalı tüm dinleri reddeder.

Okulların durumu bu…