Kayıtsız kalmak, aldırış etmemek, karşı tarafın duygu ve düşüncelerine önem vermemek şeklinde tanımlanabilir. Bu tanımlamanın doğal sonucunda kayıtsız kalan kişi zor durumda olan tarafa bağıra bağıra senin duyguların ve yaşadıkların önemli değil mesajını verir. Sosyal medyada çocukları ağlarken vido çekip paylaşan ebeveynler her gün artmaktadır. Ağlamaktan içi dışına çıkan çocuğu gülerek videoya çekmek nasıl bir zihniyettir? Bir çok insan seyretmeye dayanamazken, çocuklarının ağlamasına kayıtsız kalan ebeveynler bir süre sonra ''Bu çocuk neden davranış problemi yaşıyor?'' diye psikologlara koşuyorlar. Sosyal medyaya yüklenen çocukların ağlama videolarında, çocuğun acı çektiği, huzursuz olduğu, travmatik bir sürece gidişi o kadar aşikar ki ebeveyn olarak bunu fark edememek çok tehlikeli bir durumdur. Duygularını ifade edebilmeye, kendini hayata karşı hazırlamaya çalışan çocukların desteği olmak yerine aksine onların duygularını ve gelişim süreçlerini tehlikeye atmak nedendir? Nedensiz ve sebepsiz sırf yetişkin olarak kendi egolarımızı tatmin etmek daha fazla izleyici kitlesine ulaşmak için çocukların en muhtaç halini kullanmak nedendir?

Çocukların acısına kayıtsız kalarak kayıt altına almaktan mutlu olan ebeveynlerin, çocuğu tabletle, bilgisiyarla çok yakından ilgilendiğinde üzülmesine şaşırmamak elde değil. Teknolojinin bu negatif tarafı insanları tamamen hayat ve duygu acemisi yapmaktadır. İnsanın çocukları bu sanal dünyada kontrol edemediği, göremediği, bilemediği bir izleyici kitlesi karşısında kullanması hem çok tehlikeli hem de çocuk haklarına aykırı bir tutumdur. Yeni doğan bir çocuğa Facebook hesabı açmanın amacı nedir? Bütün bebeklerin bir facebook hesabına sahip olması sonucu tüm ebeveynlerin çocuklarına arkadaş bulmak amacıyla başka ebeveynlerin yönettiği facebook bebek hesaplarını ekleyerek çocuklarına ileride hazır bir arkadaş ortamına girmesinimi sağlamak? Bu arada henüz doğmamış bebeğine facabook hesabı açıp profil fotoğrafına ultrason fotoğrafını koymuş ebeveynleride görmedik değil.

Sosyal medyada olduğu gibi çocukların olumsuz tecrübelerini silebilecekleri bir ''-silme tuşu yok hayatın. Bu hayatta bazı şeylerin ne yazık ki telafisi yok dikkat çok dikkat etmek gerekiyor.